Jegyvásárlás


Program


Freeszemle Fesztivál - Többet tűrni? - a közéleti szereplőket megillető jogok védelmének sajátossága
2

Freeszemle Fesztivál - Többet tűrni? - a közéleti szereplőket megillető jogok védelmének sajátossága

Az együtt közel egymillió közösségi követővel rendelkező médiasztár szépségkirálynő és férje nem közszereplő a bíróság szerint. Gyermekeik fényképeit nem közszereplői minőségükben osztják meg emberek százezreivel, nem gyakorolnak közügyeket, az őket kritizáló más közszereplők a becsületsértés törvényi tényállását valósították meg – söpört végig a hír nem túl rég a magyar sajtóban.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 2. péntek, 18:30

De ha ők nem közszereplők, akkor ki tekintendő annak? Mi dönt el egy ilyen kérdést? Mértékegysége lehet mindennek a követők száma?

A politikusok, celebek, művészek – közéletünk szereplői. Nyilatkozataik, cselekedeteik a sajtó – olykor vasárnapi ebédünk – témái. A nyilvánosság figyelme, bizalma, rajongása, gyűlölete irányul rájuk.

Viselkedésük mintaként szolgálhat, alakíthatja a társadalmi normákat, értékeket, az általános véleményt közéleti, politikai kérdésekben. Elvárjuk tőlük, hogy felelősséget vállaljanak szavaikért, tetteikért.

A rohamtempóban változó világ, az információs társadalom közéleti személyisége megannyi kérdés, kihívás és döntés elé állítja a jogalkotót és a jogalkalmazót. Ki tekintendő közszereplőnek a „jognak asztalánál”? Mit tehet, és mit lehet vele megtenni? Mikor és hogyan sérülhetnek személyiségi jogaik, meddig szabad a vélemény, bírálatuknak hol húzódik a határa? Mi a dolga mindezzel a sajtónak? És hogyan szankcionál a jogalkotó?
Minderről olyanokkal beszélgetünk (és talán vitatkozunk), akik a leginkább érintettek.

Vendégek
Schiffer András, ügyvéd. A téma szakértője, tapasztalata és referenciája van a közélet szereplőinek védőjeként, és ha kell, saját maga jogi képviseletét is ellátja.

Szinetár Dóra, Jászai Mari-díjas színésznő. A reflektorfényhez már gyerekkorában hozzászokott. Jól ismeri mindennek pozitív és negatív oldalát, a hírnév árát is.

Szinetár Dóra fotó: Győrfi-Forgács Bea, Schiffer András fotó: HVG

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel produkciója.

Ajánló


„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.…

Fenyő Miklós – Tasnádi István MADE IN HUNGÁRIA musical két részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!