Jegyvásárlás


Program


François Bourassa Quartet (CA)

François Bourassa Quartet (CA)

Több mint három évtizedet felölelő munkássága alatt François Bourassa rengeteg zenei építményt alapozott meg. Zongoristaként, zeneszerzőkét és zenekarvezetőkén régóta a kanadai kortárs jazz egyik úttörője. Folyamatos kihívások elé állítja önmagát, zenészpartnereit, és folyton bővülő hallgatóságát.

François Bourassa Quartet (CA)

Közreműködik:

    François Bourassa - piano
    Erik Hove - alto saxophone
    Guy Boisvert - double bass
    Guillaume Pilote - drums

Több mint három évtizedet felölelő munkássága alatt François Bourassa rengeteg zenei építményt alapozott meg. Zongoristaként, zeneszerzőkét és zenekarvezetőkén régóta a kanadai kortárs jazz egyik úttörője. Folyamatos kihívások elé állítja önmagát, zenészpartnereit, és folyton bővülő hallgatóságát. A kvartett európai turnéján a modern jazzben, kortárs klasszikus zenében és ambientben egyaránt járatos altszaxofonos, Erik Hove, a zenekarvezetővel 1982-óta játszó bőgős, Guy Boisvert, valamint a többszörösen díjazott dobos, Guillaume Pilote lesznek Bourassa társai.

François Bourassa kilencedik, Number 9 című albumán saját szerzeményeit játssza zenekarával, amelyek szerencsés múltbéli találkozásokat és fontos zenei hatásokat tükröznek. A montreáli születésű zongorista lemeze tehát erősen reflektált és koncepciózus, a rajta szereplő hét kompozíció meglehetősen átgondolt. Ugyanakkor Bourassa és zenekara a fókuszt a lemez első pillanatától az utolsóig az „itt és most”-on, a jelen pillanaton tartja. Érzéki látomások, amelyekhez kristálytiszta technika társul. Egy kalandokkal teli, kanyargós út, amely a kollektív tudat útvesztőin vezet végig, és amely minden egyes hallgatáskor új és új oldaláról mutatkozik meg. A Number 9 című lemezen szereplő zene a dallamos lírikusságtól a tiszta zeneiségig, a swing alapoktól a nyitott terekig, a puhatólózó kereséstől, a buzgó önkifejezésen át a kielégítő feloldásokig, néha konklúziókig vezet. Van benne finomság és szenvedély, keménység és melegség, rögzített struktúrák és szabad asszociáció. A Number 9 néhány szerzeménye egyszerűen álomszerű. Bourassa és társai ezt a sokféleséget egyetlen darabba öntik, érzékenységgel átitatva. A kvartett rétegzett zenéje a többféle, eltérő perspektíva eredménye, amely azonban minden egyes hallgatáskor új részletek felfedezésével kecsegtet.
(Howard Mandel jazzkritikus írása alapján)

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánló


1988-ban a Vígszínházban mutatták be – és azóta is repertoáron tartják – az…

Furmányos kis komédia a Nyolc nő. Egy francia kisvárostól pár kilométerre, egy magányosan…

Lev Birinszkij Bolondok tánca című tragikomédiája alapján készült szövegkönyv megírására összeesküdtek: Bánki Gergely,…