Jegyvásárlás


Program


Forradalom: Az orosz avantgarde születése - VÁRkert Mozi

Forradalom: Az orosz avantgarde születése - VÁRkert Mozi

Állítsa össze filmklub bérletét! Vásároljon 15 % kedvezménnyel minimum 3 különböző előadásra egyidejűleg tetszőleges számú jegyet!
Mozijegyével a Testőr.Palota időszaki kiállításait 20% kedvezménnyel, az Új világ született állandó kiállítást 15% kedvezménnyel tekintheti meg 2018. december 31-ig!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 25. szerda, 18:00

 „A művészet templomai” ismeretterjesztő sorozat következő, rendhagyó epizódjában Oroszország történelmének és művészettörténetének egy rövid, ám annál jelentőségteljesebb szegmense, az 1917-es orosz forradalom és az orosz avantgárd korszak tárul fel, ritkán látható archív felvételek, műelemzések és szakértői interjúk segítségével.

Bár az irányzatot a vörös forradalom és az új kommunista állam a céljai érdekében pártolta és használta, később, alig 15 év után a sztálini diktatúra betiltotta. Az alkotások évtizedekig raktárak mélyére kerültek, ahonnan csak a hatvanas években, a nyugati érdeklődés hatására kezdtek fokozatosan előkerülni, de onnantól fogva a mai napig ható, mély és fontos befolyást gyakorolnak a művészeti mozgalmakra.

A Moszkvában, Szentpéterváron és Londonban forgatott, merész és izgalmas dokumentumfilmben olyan művészek életét és munkásságát ismerhetjük meg – műveik elemző bemutatása mellett leszármazottaik személyes beszámolóiból – mint Chagall, Kandinszkij, Malevics és még sokan mások. Az Állami Tretyjakov Galéria, az Orosz Állami Múzeum, az Ermitázs és londoni Királyi Művészeti Akadémia közreműködésével készült film olyan remekműveket mutat be, amelyek ezidáig csak ritkán léphették át Oroszország határait. Úttörőket, akik küldetésüknek tekintették, hogy egy Új Művészetet alkossanak egy Új Világnak (erre utal a film eredeti címe: New Art for a New World).

Ez a film "lényegesen izgalmasabb egy hagyományos múzeumi sétánál" - irta Tölgyesi Gábor a Magyar Nemzetben megjelent írásában.

 Rendező: Margy Kinmonth

 

Írta: Margy Kinmonth
Szereplők: Daisy Bevan, Sean Cronin, Alex Enmarch

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajánló


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!