Jegyvásárlás


Program


Folklór-kalendárium Táncoló tavasz / Téli tánc

Folklór-kalendárium Táncoló tavasz / Téli tánc

Folklór-kalendárium - Táncoló tavasz | Téli tánc
Magyar Nemzeti Táncegyüttes


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. február 18. vasárnap, 19:00

Táncoló tavasz címmel indította útjára sorozatát a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, amely farsang végétől, egészen a május végéig tartó időszakot mutatja be. Műsorunkban, a magyar nép szokásai mellett bemutatjuk hazánk sokféle nemzetiségének hagyományos táncait, dalait, viseletét, nyelvét és szokásait. Látható lesz többek között a bodrogköziek farsangvégi rabvágása, a mohácsi busójárás, a baranyai svábok farsangtemetése, a munkácsi zsidók purim szokása, a kalotaszegi juhbemérés, a palóc kiszézés és a locsolás szokása, a cigányok zöldjárása, valamint a rábaköziek májusfa állítása. A sorozat második része a téli ünnepkör szokásait; szürettől a farsang végéig tartó időszakot öleli fel. Az előadás programjában a hagyományos betlehemezés, regölés, lucázás és fonóbéli hagyományaink mellett különböző, a téli ünnepkörhöz tartozó babonás szokások színházi feldolgozását láthatja a közönség.

Táncoló tavasz:

A forgatókönyvet írta: Zs. Vincze Zsuzsa
Zene: Árendás Péter és a Söndörgő Együttes
Archív felvételek: Sztanó Hédi
Díszlet: Tóth Kázmér
Jelmez és művészeti munkatárs: Zs. Vincze Zsuzsa
Rendező-koreográfus: Zsuráfszky Zoltán, Kossuth-díjas, kiváló művész

Téli tánc:

Forgatókönyv: Zs. Vincze Zsuzsa
Tánczenei szerkesztő: Papp István Gázsa
Díszlet: Tóth Kázmér
Jelmez, művészeti munkatárs: Zs. Vincze Zsuzsa
Zeneszerző: Kiss Ferenc
Rendező-koreográfus: Zsuráfszky Zoltán, Kossuth-díjas, kiváló művész

Ajánlatunk


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Ajánló


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!