Jegyvásárlás


Program


Fókuszban a koreográfusok - Könczei Árpád és Diószegi László

Fókuszban a koreográfusok - Könczei Árpád és Diószegi László

Balt Orient - Diószegi László és Könczei Árpád koreográfiái

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 30. szombat, 19:00

A Balt Orient Express vonatot nem kell a táncházmozgalmat elindító és azt követő nemzedéknek bemutatni, ezzel utazott a 70-es 80-as években mindenki, aki Erdély ízeit, illatát és folklórkincsét a városból kiszakadva fel akarta fedezni, magába akarta szippantani. Ezen a vonaton zötykölődött egy erdélyi és egy budapesti fiatal is, hogy még a maga közegében élő népzenét, néptáncot lásson, tanuljon és gyűjtsön. Ezek az élmények voltak azok, amelyek Diószegi László és Könczei Árpád koreográfiai munkásságát meghatározták, ezekből az élményekből táplálkoztak színpadi műveik megálmodásakor. A néphagyomány hiteles tolmácsolása, közvetítése mellett mindketten fontosnak tartották azonban a társadalmi közeget is megmutatni, egyfajta szociográfiai érzékenység figyelhető meg műveikben, így még teljesebb módon kaphatunk képet egy lassan végérvényesen eltűnő világ hagyományos kultúrájáról. (Szögi Csaba, a sorozat szerkesztője)

A koreográfiák bemutatása után lehetőséget nyújtunk az alkotókkal való beszélgetésre.

A beszélgetés moderátora: Orza Calin

Ajánlatunk


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

bohózat két felvonásban

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!