Jegyvásárlás


Program


Firenze és az Uffizi Képtár - VÁRkert Mozi

Firenze és az Uffizi Képtár - VÁRkert Mozi

A művészet templomai vetítéssorozat első része, a Firenze és az Uffizi képtár egy látványos, több síkin játszódó utazás az itáliai reneszánsz bölcsőjébe, a korszak legjellemzőbb műremekeinek megismerésén keresztül.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 14. szombat, 18:00

Állítsa össze filmklub bérletét! Vásároljon 15 % kedvezménnyel minimum 3 különböző előadásra egyidejűleg tetszőleges számú jegyet!

Mozijegyével az Új világ született állandó kiállítást 15% kedvezménnyel tekintheti meg 2022. december 31-ig!

A közel húsz helyszínen forgatott film bejárja a város leghíresebb épületeit és tereit, a Medici-palotától kezdve a Szépművészeti Akadémián át a Ponte Vecchio-ig, majd Firenze leghíresebb galériája, az Uffizi-képtár kincseit, Michelangelo, Raffaello, Leonardo, Botticelli, Tiziano és további művészóriások alkotásait tárja a nézők elé. 

A játékfilmes elemekkel vegyített, virtuális tárlatvezetés rendhagyó idegenvezetője a reneszánsz patrónusok kvintesszenciája, a Simon Merrels által alakított Lorenzo de' Medici, aki minden egyes műről beszámol, apróbb jellegzetességeit is ismerteti a nézővel. Újszerű, „történetmesélő” narrációját Prof. Antonio Natali, az Uffizi képtár igazgatója és Arturo Galansino, elismert reneszánsz-specialista egészítik ki, akik a képtár számos kincséről behatóbb elemzést adnak. “Aki ismer egy műalkotást, úgy olvassa, akár egy verset vagy regényt” – von párhuzamot a különböző művészeti ágak között a professzor.

A film művészettörténeti szempontól igazi kuriózum, mivel egy felbecsülhetetlen értékű Leonardo-mű restaurációs eljárását is bemutatja. A háromkirályok imádása című, a nyilvánosság előtt 2011 óta nem látható festményt a mozinézők láthatják elsőként eredeti fényében, Marco Ciatti, a Kőtár műhelyének vehetője számol be a restauráció eredményeiről, a rejtett részletekről és az alkalmazott technikákról, amelyekre a feltáró munka során derült fény.

Rendező: Luca Viotto 

magyar nyelven, 95 perc, 2015

Forgalmazza a Pannonia Entertainment
 

 

 

 

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!