Jegyvásárlás


Program


FilmSzerda - A nagy szépség

FilmSzerda - A nagy szépség

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. június 5. szerda, 20:00


A NAGY SZÉPSÉG 
olasz-francia játékfilm, 141 perc, 2013 16 éven aluliak számára nem ajánlott


Jep Gambardella tehetséges írónak  indult. Ma újságíró, de azt a munkáját is elhanyagolja. Ezidáig csupán egyetlen könyvet írt, azt is 25 évesen. Főhősünk minden energiájával azon "dolgozik", hogy részt vegyen a felső tízezer társasági életében, a fergeteges partikon és bulikban. Éjszaka él.. Most, 65 évesen itt az idő, hogy  elgondolkodjon élete fontos elemein, a kihagyásokon, a hangsúlyokon, Élete színtere Róma, s  vajon miközben itt találkozik. ismerősei népes sorávall megtalálja-e a szépséget, az értelmet, és azt, hogy "hogyan tovább"?. 

A film témájához illeszkedett a látványvilág, az operatőri munka is nagy totálokkal, színes forgataggal, nagy eleganciával. 

Fellini Édes élet című filmjét sokan láttuk. Nem a véletlen műve, ha némi hasonlóságot találunk Paolo Sorrentino BAFTA- Golden Globe- és Oscar díjas filmje és a '60-as években készült remekmű között.





Vendégünk a film utáni beszélgetésre: Réz András filmesztéta

Ajánlatunk


Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük csaknem hajótöréssel végződik.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Ajánló


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!