Jegyvásárlás


Program


Figaro házassága

Figaro házassága

A Figaro házassága nem önálló darab: ma sequelnek neveznék, azaz a történet folytatásának. A „Sevillai borbély” történet folytatásának, amelyben egy arisztokrata, Almaviva gróf szemet vet Rosinára, egy – nevezzük így – polgárlányra: majd, számos ármány és huzavona után oltár elé vezeti, felrúgva a saját osztálykorlátait.  több

Aktuális előadásokBeaumarchais: Figaro házassága

 

Figaro semmi egyébre nem vágyik, mint nyugodt, boldog családi életre. És mi az akadálya? Nagyjából minden. A jelen, a múlt, a barátok, a család. Maga az élet.

Ismerős?

A Figaro házassága nem önálló darab: ma sequelnek neveznék, azaz a történet folytatásának. A „Sevillai borbély” történet folytatásának, amelyben egy arisztokrata, Almaviva gróf szemet vet Rosinára, egy – nevezzük így – polgárlányra: majd, számos ármány és huzavona után oltár elé vezeti, felrúgva a saját osztálykorlátait. Az ármányok, ellenármányok, és egyéb huzavonák során a legfontosabb segítője Figaro – maga a címszereplő, a sevillai borbély, egy polgár, sőt, még annál is rosszabb, egy szakmájához értő, abból megéldegélő kézműves.

Almaviva és Rosina egybekelnek, beköltöznek a grófi kastélyba. Velük tart Figaro is, a gróf inasaként. A kastélyban megismerkedik Susannával, a grófné szobalányával, egymásba szeretnek, és már épp oltár elé vezetnék egymást, amikor kipattan a kalamajka…

Beaumarchais több, mint kétszáz éves darabja a Budaörsi Latinovits Színház előadásában, Alföldi Róbert rendezésében kerül bemutatásra a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Közreműködők:

Almaviva gróf, Andalúzia alkormányzója: Makranczi Zalán m.v.

Rosina grófné: Bohoczki Sára

Figaro, belső inas és mindenes: Chován Gábor

Susana, komorna, Figaro jegyese: Hartai Petra m.v.

Querubín, a gróf apródja: Böröndi Bence

Marcelina, házvezetőnő: Spolarics Andrea

Bartolo, orvos: Ilyés Róbert

Antonio, kertész, Susana nagybátyja: Lugosi György m.v.

Dorita, Antonio lánya: Palugyai Sári m.v.

Basil, a grófné zenetanára: Fröhlich Kristóf e.h.

Don Gusmán, bíró: Mertz Tibor m.v.

 

Fordította: Hamvai Kornél

Díszlet-jelmez: Zöldi Z Gergely

Világítás: Sokorai Attila

A rendező munkatársa: Barnet Mónika

Súgó: Juhász Gabriella

Rendező: Alföldi Róbert

 

A Budaörsi Latinovits Színház előadása.

Az előadás a 2021-es Városmajori Színházi Szemle versenyprogramjában szerepel.

Ajánló