Jegyvásárlás


Program


Ferencsik bérlet 2. - Radovan Vlatkovic, Bertrand de Billy

Ferencsik bérlet 2. - Radovan Vlatkovic, Bertrand de Billy

Napjaink egyik legjelentősebb dirigense érkezik a zenekarhoz, hogy különleges műsort vezényeljen egy szintén világhírű szólista közreműködésével.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 26. csütörtök, 19:30

Bertrand de Billy Franciaországban született, de Németországban lett ismert operakarmester; később a Bécsi Rádió Szimfonikus Zenekarának első karmestereként a szimfonikus repertoárt – ezen belül éppen az itt hallható német és osztrák szerzők műveit – vezényelte óriási sikerrel. A Siegfried-idill tulajdonképpen a 18. századi szerenád-muzsikák kései leszármazottja. Zenei anyaga a Brünnhilde ébredését kísérő varázslatos dallammal indul. A folytatásban Siegfried kürtmotívuma csendül fel, majd a kompozíció tetőpontján az erdei madár éneke. Ezt követően Mozart egyik méltán népszerű versenyműve csendül fel az 1780-as évekből – a szólista az a Radovan Vlatković lesz, aki 1990 óta tartozik a kürtművészek legjobbjai közé, és aki egyszerre professzor a Salzburgi Mozarteumban és a madridi Zsófia Királynő Zeneakadémián. Az est második részében a szimfonikus repertoár egyik legnagyobb szabású alkotását hallhatjuk: a művet Richard Strauss 1896-ban komponálta Friedrich Nietzsche filozófiai munkája alapján, hatalmas zenekarra, orgonával. A monumentális opus kezdő ütemei önmagukban is slágerré váltak, a kompozíció titokzatos motívumai, zenei szimbólumai azonban máig megfejtetlenek.

Bertrand de Billy karmester

Richard Wagner: Siegfried-idill
Mozart: Kürtverseny, Esz-dúr no.3, K 447
R. Strauss: Imígyen szóla Zarathustra - szimfonikus költemény, op. 30.

Radovan Vlatković kürt

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Ajánló


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!