Jegyvásárlás


Program


Exhibition on Screen: Vermeer

Exhibition on Screen: Vermeer

Az amszterdami Rijksmuseum 2023 elején rendezte meg az eddigi legátfogóbb Vermeer-kiállítást. A jegyek elővételben elfogytak. E film révén részesei lehetünk az év egyik legfontosabb klasszikus tárlatának.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 16. vasárnap, 11:00

Rendező: David Bickerstaff

Szereplők: Robert Lindsay mint narráror

angol művészeti dokumentumfilm, 93 perc, 2023

angol nyelven, magyar felirattal

 

Az amszterdami Rijksmuseum 2023 február 10. és június 4. között rendezte meg a mindeddig legátfogóbb Vermeer-kiállítást: a világban szétszórt, ismert 35 Vermeer-festményből 28-at mutatott be. A belépőjegyek már elővételben elfogytak a tárlat teljes időtartamára. Az Exhibition on Screen stábja azonban egy csodálatos művészeti dokumentumfilmen megörökítette a kiállítás anyagát, így most a mozinézők részesei lehetnek ennek a kivételes élménynek.

Budapesten csak az Urániában!

A David Bickerstaff rendezésében készült művészeti filmből olyan Vermeer-remekműveket ismerhetünk meg közelről, mint a mester főműve, a Lány gyöngy fülbevalóval, amelyet csak néhány hétre kölcsönöztek Hágából az amsterdami kiállításra, vagy a Frankfurtól kölcsönkapott A geográfus, a Dublinból kölcsönzött Tejet öntő nő vagy a Drezdából érkezett és frissen restaurált, Levelet olvasó lány nyitott ablaknál.

A film révén nemcsak a ragyogó XVII. századi művész munkáival ismerkedhetünk meg, de képet kaphatunk a kiállítást szervező csapat – világhírű kurátorok és Vermeer-szakértők – munkájáról is, akik új megvilágításba helyezik Vermeer titokzatos életét, remekműveit, művészi döntéseit, a kompozícióit életre hívó mozgatórugókat, a festményei hátterében megbúvó alkotó folyamatokat.

Johannes Vermeer van Delft (1632-1675) jótrészt Delftben élt és dolgozott. Életművéről halálát követően majdnem kétszáz évig csak keveset tudtak, 1842-ben egy francia művészettörténész fedezte fel értékeit és ettől kezdve elismertségre egyre nőtt. A XX. században olyanok tartoztak csodálói közé, mint Marcel Proust, Salvador Dalí vagy Peter Greenaway. Festészetét leginkább nyugodt, bensőséges, magánszférát feltáró zsánerképei, élénk, színpompás (kobaltkék-sárga) palettája és illúzióteremtően valósághű ábrázolásmódja jellemzik.

A Exhibition On Screen 2023-as évadának további előadásai az Urániában >>

Jegyinformációk

Belépőjegy: 3600 Ft
Diák, nyugdíjas és pedagógus kedvezmény: 3200 Ft

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában, online felületén, valamint az Interticket hálózatában

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a kedvezmény érvényesítésére csak a pénztárban történő jegyváltáskor van lehetőség. A kedvezményekre a jogosultságot a pénztárnál kérjük igazolni.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Ajánlatunk


Négy különböző karakterű barátnő találkozik egy spanyol tengerpartra tartó vonaton, hogy fiatalkori kalandjaik felidézésével megszabaduljanak a mindennapok problémáitól és kiélvezzék nyári szabadságukat.

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel produkciója.

Idén is összefogunk és közösen kiállunk a független kortárs művészetért! Az ötödik Under500 Fesztivált június 15-16-án rendezzük meg az Artus Stúdióban. A fesztivál a korábbi évekhez hasonlóan az önkifejezés teljes szabadságának, a formai-átjárhatóságnak és kísérletezésnek biztosít teret. A zene, a performansz, a kísérleti színház, a kortárstánc és a vizuális művészeti formák egyszerre vannak jelen és formálják egymást.

Ajánló


Egy spanyol kisvárosban eljegyzést tartanak: Mayor Mendoza, a helyi polgármester férjhez adja lányát, Catarinát José Riverához. Az esemény azonban váratlan…

Giuseppe Verdi TRAVIATA Opera két részben, három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!