Jegyvásárlás


Program


EurOpus | Gadó Gábor - Laurent Blondiau (H/B): Veil and Quintessence

EurOpus | Gadó Gábor - Laurent Blondiau (H/B): Veil and Quintessence

Gadó Gábor 2003-ban, Laurent Blondiau pedig 2009-ben nyerte el a francia Académie du Jazz által a legjobb európai muzsikusnak évente odaítélt Bobby Jaspar díjat, ám a kapcsolat a két művész között ennél jóval mélyebb.

 több

Blondiau a kreativitásáról elhíresült belga együttes, a Mâäk’s Spirit kiötlője, Gadó pedig az új magyar dzsessz alapító alakjai közé tartozik. Közös alkotómunkájuk 2004-ben kezdődött a Unit nevű nemzetközi (vagy inkább nemzetek feletti) formációban, s azóta is fáradhatatlanul kutatják az új zenei kifejezésformákat. Útjaik tavaly újra találkoztak, s ennek eredményeként jelent meg októberben Veil and Quintessence című duólemezük a BMC Records kiadásában.

A duó a legteljesebb stílusbeli egységgel halad a darabok között vagy egyazon darabon belül a modális népzenei idiómától a protestáns korálok harmonizációján át a vonósnégyesekre jellemző képlékeny szólamvezetésig. A horizontális és vertikális szimbiózisa ez. Blondiau trombitájának határozott szólamával szemben Gadó Gábor félreismerhetetlen gitárjátéka korálszerű, templomi orgonára emlékeztető hangot hoz létre. Minden imává, meditációvá, virrasztássá és tűnődéssé válik, abban az értelemben, amelyet a Nyugat már elfeledett, és amelyet a költők és filozófusok a Kelet misztikumában igyekeznek megtalálni, hogy a lét kvintesszenciáját rejtő fátylat fellebbentsék, és kibékítsék az árnyékot a fénnyel.

Közreműködik:

Gadó Gábor - gitár
Laurent Blondiau - trombita

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

Ajánló


Andrea Bocelli napjaink egyik énekes géniusza, aki világszerte a legmagasabb szakmai elismeréseket és…

A Budapest Bár 2019-ben is visszatér az egyik legkedvesebb és legszebb helyszínére, a…

Anyám tyúkja (1.) - A magyar irodalom kötelező versei