Jegyvásárlás


Program


Eszeveszett mesék (2016) / MÜPAMOZI (Pedro Almodóvar szenvedélyes világa)

Eszeveszett mesék (2016) / MÜPAMOZI (Pedro Almodóvar szenvedélyes világa)

Eszeveszett mesék - spanyol nyelven, magyar felirattal


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 2. hétfő, 19:00

Ritkán esik szó arról, hogy Pedro Almodóvar a rendezés és a forgatókönyvírás mellett producerként működött közre más rendezők filmjeiben. Ilyen volt sok más között A szavak titkos élete, Az élet nélkülem és az Ördöggerinc. Igaz, nem is nagyon tudjuk, mit csinál a producer. Hiszen van olyan producer, aki elsősorban a filmhez szükséges források előteremtését végzi. És vannak olyan producerek - egy film esetében akár több is -, akik a film készítésének teljes folyamatában részt vesznek. Az közös bennük, hogy hisznek a filmjeikben. 

Az Eszeveszett mesék című argentin film talán még a szokásosnál is mélyebb kötődést mutat a producer Almodóvarral. Persze lehet, hogy véletlen találkozás csupán, de az, ahogyan a film rendezője, Damián Szifron gyilkos humorral elmélkedik a világról, életről-halálról, mély lelki rokonságot mutat Pedro Almodóvarral. A film őrülten nagy siker lett, és nem csak a spanyolul értő közönség körében. Temérdek nevezést - köztük Oscar-nominálást - és még több díjat söpört be szerte a világon. Hogy mi az erőssége? Talán annak a megmutatása, hogy a szokásos emberi helyzetek, kicsiny hétköznapi sérelmek, konfliktusok egyetlen aprócska lökéstől miként változnak vad, véres, mégis nevettető drámákká. Annak a pillanatnak a megragadása, amikor a mindennapok során elszenvedett, épp hogy észlelhető karcolások olyan gyötrő fájdalommá adódnak össze, amely nem csillapítható, amelyre már nehéz racionális választ adni. Őrült diagnózis egy nem kevésbé őrült világról. 

A vetítés a budapesti Spanyol Nagykövetség együttműködésével valósul meg.

Közreműködik:

Réz András

házigazda

Ajánlatunk


Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az imádott és az üldözött. Evita az ember.

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Ajánló


A Budapesti Operettszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa autista embertársainkat a minél teljesebb élet megteremtésében és megélésében, ezért – ahogyan…

A Jó estét nyár, jó estét szerelem a magyar zenés színházi irodalom egyik legkülönlegesebb, egyben legsikeresebb darabja. Ősbemutatója óta igazi…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!