Jegyvásárlás


Program


Erzsébet Királyné, a Magyar Kultúra lovagja. Pálinkás Patricia Zita előadása

Erzsébet Királyné, a Magyar Kultúra lovagja. Pálinkás Patricia Zita előadása

Gödöllői Akadémia II/5.
Jegyár: Jegyár 500.-Ft, Akadémia bérlet 1500.-Ft
Művészetek Háza Gödöllő
F62 Rendezvény- és kiállítóterem
Esemény kezdése: 2020. 11. 20. (péntek) 16.00

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 20. péntek, 16:00

Erzsébet királyné, a Magyar Kultúra Lovagja

Erzsébet királyné 2005-ben posztumusz megkapta a Magyar Kultúra Lovagja megtisztelő címet „A magyar kultúra ápolása érdekében megvalósult példamutató életművéért.”

A kis Sisi a szülői házból hozta magával az elnyomott magyar nemzet iránti érdeklődését, majd együttérzését, mert tanulmányai során már itt ismerkedni kezdett a magyar történelemmel és irodalommal. A hosszú évekig tartó nyelvtanulás egy magasabb célkitűzésre is sarkallta Erzsébetet: férje, az uralkodó és a magyarok kibékítésére, ezért mondhatjuk, hogy tudatosan vált a magyarok királynéjává. Halála után még a király is elismerte, hogy Erzsébet „a nemzethez annyi szeretettel viseltetett”.

Az előadás ennek az élethosszig tartó szeretetnek a bemutatását valósítja meg tények, dokumentumok képi bizonyítékai alapján.

Ajánlatunk


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!