Jegyvásárlás


Program


Eric-Emmanuel Schmitt: Rejtélyes viszonyok

Eric-Emmanuel Schmitt: Rejtélyes viszonyok

Eric-Emmanuel Schmitt: Rejtélyes viszonyok

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 11. kedd, 19:00

Szereplők:

Abel Znorko: Hirtling István
Erik Larsen: Lábodi Ádám

Díszlettervező: Enyvvári Péter
Jelmeztervező: Janositz Izabell
Dramaturg: Ruttkay Zsófia
Rendezőasszisztens: Vajdai Veronika
Rendező: Kolos István

A Rózsavölgyi Szalon előadása

A tenger és a sirályok háborítatlan zaját az utolsó fehér éjszakán azonban puskalövések zavarják meg. Znorko lőtt, de nem azért, hogy elijesszen egy, a háza körül ólálkodó csavargót; a környékbeliek által csak „vadembernek” titulált zseni így invitálja be a megbeszélt találkozóra érkező fiatal újságírót. Hosszú évek hallgatása után ugyanis újra hajlandó riportot adni – egy jellegtelen kisváros jellegtelen lapjának. A szokványos kérdésekkel és közhelyes okoskodásokkal induló riport során azonban egyre különösebb titkok derülnek ki egy cseppet sem hétköznapi szerelmi kapcsolatról. A rejtélyes harmadik, aki egyszerre testesíti meg a mindent felperzselő, lángoló szenvedélyt és a nyugodt, kispolgári szerelmet, a férfiakat először egymás ellenségévé, majd sorstársakká, végül – miután mindketten levetkőzték évtizedek óta dédelgetve alakított pózaikat, és belátták hosszasan csiszolgatott életfilozófiájuk csődjét – örökre elválaszthatatlan barátokká teszi.

A francia származású szerzőt – aki Diderot metafizikájából szerzett filozófiai doktorátust – leginkább színdarabjai és forgatókönyvei alapján tartják számon. Közel húsz művét állították már színpadra, több mint harminc országban, és négy nagyjátékfilm forgatókönyvének szerzője, melyek közül a magyar közönség a Velencei fesztivál közönségdíjával jutalmazott Moniseur Ibrahim és a Korán virágait, vagy a Diderot életéből készült A szabadgondolkodót a hazai mozikban is láthatta.
A Rejtélyes viszonyokból, amelynek főszerepét a francia ősbemutatón Alain Delon játszotta, 2002-ben a norvég Kjetil Bang-Hansen, majd 2005-ben Volker Schlöndorff készített tévéfilmet. Ezúttal Hirtling István és Lábodi Ádám parádés előadásában láthatjuk.

Ajánlatunk


„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

zenés játék két részben

A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük csaknem hajótöréssel végződik.

Ajánló


RUMINI Ferrit-szigeten Zenés mesejáték Négy éves kortól ajánljuk! A Pesti Művész Színház- Fogi Színház előadása

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!