Jegyvásárlás


Program


Érdi Tamás és a Budapesti Vonósok - Múlt és Jelen

Érdi Tamás és a Budapesti Vonósok - Múlt és Jelen

Az 1930-as születésű Petrovics Emil zeneszerzőként a második világháborút követő korszak legmarkánsabb egyéniségei közé tartozik. Délvidéki gyökerei és az ötvenes-hatvanas évek Budapestjének zenei élete határozták meg művészetét. Halálának tizedik évében egy 1997-es megindító vonószenekari darabbal emlékezünk rá.

Budapesti Vonósok és Érdi Tamás - Múlt és Jelen

Műsor:
Petrovics Emil: Sirató és tűnődő/ Két közjáték vonósokra
Mozart: A-dúr K.414-es zongoraverseny
Szólista: Érdi Tamás
--
J. Suk: Vonósszerenád,  op. 6

Érdi Tamás honlapján olvashatjuk, hogy a legnagyobb öröm számára, ha egy koncertjén bebizonyíthatja: „Mozart nélkül lehet élni, de nem érdemes”. A világszerte elismert koncertező művész ma nekünk kínál lehetőséget, hogy Mozart társaságában töltsük az estét. A zeneszerző saját szervezésű bécsi koncertjeire komponálta zongoraversenyeit, melyeket a hajdani közönség Mozart előadásában élvezhetett.

A jelenkor és a 18. század után a romantika egyik különleges alkotásával zárjuk műsorunkat. Josef Suk cseh zeneszerző és hegedűművész, Dvořák legkedvesebb tanítványa és veje volt. Mindössze 18 évesen írta vonósszerenádját, mestere tanácsát megfogadva: „nyár van, írjon valami vidámabbat és élvezetesebbet!” A négytételes mű meghozta a sikert, Brahms elismerését is kiváltotta.

Ajánló


Rockopera szimfonikus változatban magyar nyelven, magyar és angol felirattal

Pettson és Findusz 3+ Zenés macskakaparás Az előadás időtartama: 50 perc (szünet nélkül)

Az izgalmas, iróniával indított, erős előadás mindenkinek ajánlott, akiben valaha is felmerült, hogy…