Jegyvásárlás


Program


Elektroakusztika 2020 / LISZT ÜNNEP 2021

Elektroakusztika 2020 / LISZT ÜNNEP 2021

19.30–20.10 | Fesztivál Színház

Janca Ákos: Hat nap – ősbemutató

Kádár Mihály: Resurr – ősbemutató

20.30–21.20 | Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Baráth Bálint: Vaporisation – ősbemutató

Pintér Gyula: Shades – ősbemutató

21.40–22.10 | Fesztivál Színház

Erdélyi Gábor: „Ámbár a Hold...” – ősbemutató

Kováts Jázon Márk: Légszomj – ősbemutató

 

Közreműködik: Jámbor Janka [3], Szabó Judit [3] – cselló, Pálfalvi Tamás [4] – trombita, Szigetvári Andrea [3] – elektronika, Palotás Gábor [3] – ütőhangszerek

Izgalmas koncert keretében ismerkedhetünk meg hat, a Müpa Zeneműpályázatán díjazott elektroakusztikus kompozícióval. A felhangzó művek érzékletes képet festenek arról, hogy ez a nagyközönség számára még mindig ismeretlen műfaj milyen sokféle technológia és esztétikai megközelítés számára kínál kísérleti terepet.

A koncert-kalandtúra során természeti hangokból, improvizációból született zenei anyagok, grafikus felületek zenei transzformációjával kialakított hangzó folyamatok izgalmas szintézisével éppúgy találkozhatunk majd, mint a térbeliség illúzióját a hangtömegek mozgatásával megteremtő munkával vagy a modern technológia és a tradicionális műfajok kereszteződésével.

Ajánló


Dr. Bagdy Emőke mindig is fontosnak tartotta a társadalommal folytatott párbeszédet, a lélektani ismeretek terjesztését, a szakmai közvélemény formálását.

KI NEVET A VÉGÉN? Az élet showja - Aranyosi Péter és Dr. Csernus Imre közös estje Szegeden! Az előadás védettségi…

Robert Louis Stevenson regénye a XVIII. században, Jim Hawkins és anyja fogadójában kezdődik. Egy nap megszáll náluk egy kapitány, bizonyos…