Jegyvásárlás


Program


ELECTRIFY vol. 19 // Gaika, Huerco S, Alpár
3

ELECTRIFY vol. 19 // Gaika, Huerco S, Alpár

Az évad utolsó Electrify-ának főszereplői a brit rap legfrissebb tettre kész hangja Gaika, a légies ambient nosztalgikus vonalát újra divatba hozó Huerco S és a csodaszép szintetizátor miniatűröket megálmodó Alpár.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 30. szombat, 20:00

Az évad utolsó Electrify-ának főszereplői a brit rap legfrissebb tettre kész hangja Gaika, a légies ambient nosztalgikus vonalát újra divatba hozó Huerco S és a csodaszép szintetizátor miniatűröket megálmodó Alpár. 

 

Gaika London Brixton kerületében nőtt föl jamaikai es grenadai vérrel az ereiben. Rnb-hez, hiphophoz, dancehallhoz és indusztriálhoz köthető csúcsmodern zenéje a kapitalista nagyvárosról, a bevándorlók életét meghatározó gyökértelenség problémáiról, a közösségek megerősítésének és a közös fellépés szükségességéről szól. Tavalyi Warp kiadónál megjelent nagylemeze egy szuggesztív, érdes hangot mutat be, aki emelkedett, kaotikus képekkel mutatja be és elszántan utasítja vissza a hanyatlást.

 

Mióta a kansasi születésű Brian Leeds 2016-ban a tánczene felől az ambient felé fordult, sikert sikerre halmoz ismétlődő dallamokkal és finom textúrákkal dolgozó kortalan zenéjével. Huerco S és Pendant néven is futó zenéit hallgatni olyan, mint hosszú percekig nézni egy félig nyitott ablak előtt lengedező függönyt: az ember rögtön észreveszi az anyag ismétlődő mozdulatsorait, de az is azon nyomban nyilvánvaló, hogy teljesen sosem egyezhet két rezzenése. Észrevesszük a szélerősség, a fény-árnyék változásait és azt is, ahogyan ez a tudatos vagy nem tudatos megfigyelés lecsendesít és elvarázsol minket. 

 

Alpár zenéje a káprázatosan szép, örökkévalóságig hallgatható dallamok kimeríthetetlen forrása. Analóg szintetizátorokkal készülő zenéi a „kevesebb több” elvét követve számonként csupán pár ügyesen eltalált zenei téma egymásra rétegezésével alkotnak maradandót. Romantikus zenéjével a Berlin School és a Kosmische nyomdokaiban lépdel a 70-es, 80-as évek német hagyományait követve, aminek vívmányait a Trafóban is megcsodálhatjuk.

Ajánlatunk


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ajánló


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!