Jegyvásárlás


Program


Egyszer visszatérsz  • Budapest Táncszínház

Egyszer visszatérsz • Budapest Táncszínház

A Budapest Táncszínház 2021-ben ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját. A jeles jubileum alkalmából nagyszabású születésnapi gálaműsorral készültek

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 31. csütörtök, 19:00

A két részből álló ünnepi est első felében Zachár Lóránd: SEC című előadása kerül bemutatásra. A születés és a halál misztériuma örökös és megválaszolatlan kérdéseket vet fel bennünk. Már fogantatásunk pillanatában részesei vagyunk a halálnak az idő kikerülhetetlen örvényében süppedve végzetünk felé. Normális körülmények között nincs indok, ami megmagyarázhatja, vagy akarat, amely befolyásolhatja ezeket a folyamatokat. Életünkről és halálunkról nem mi döntünk.

Létezhet tehát egy hatalmas tudat-halmaz, egy végtelen gondolat, amely az általa kreált világban organizálja egyéni létünk fizikai szükségét vagy szükségtelenségét. Számunkra, emberi lények számára egy felfoghatatlanul óriás intelligencia töredékei lehetünk, gondolatszállítók, akik újabb és újabb tapasztalatokkal tágítják az Univerzum határait.

Fizikai létünk végén lepereg előttünk életünk filmje. Teremtőnk, az óriástudat számára talán ez az a pillanat, ami igazán fontos, mert ekkor, végső gondolatunk utolsó szikrájaként lövelljük felé egy egész élet tapasztalatait.

Az est második felében Jiri Pokorny (NDT) Egyszer visszatérsz című előadása kerül bemutatásra. Az emberben rejlő egyetemes vágy és a világ megismerésére és felfedezésére irányuló kíváncsiság mindig újabb és újabb ismeretszerzések felé hajtja. A hely azonban, ahol születtünk, a kultúra és a gyökerek mágnesként húznak vissza a szülőföldünkhöz. Az el nem múló visszahúzó erő folyton munkálkodik bennünk. Élményekkel, tudással és lelkiekben gazdagon térünk vissza ahhoz a bölcsőhöz, amelyből mindannyian kiindultunk.

SEC

Előadók: Sághy Alexandra, Aurora Basilica, Denise Camassa, Yvette Levine, Matthew Bell, Damien Ledenon, Varga Bendegúz, Varga Donát

Koreográfus: Zachar Lóránd

Egyszer visszatérsz

Előadók: Sághy Alexandra, Juhász-Hörcher Noémi, Denise Camassa, Aurora Basilica, Mathew Bell, Varga Donát, Varga Bendegúz, Damien Ledenon

Zene: Michal Jacaszek: Elegia, Nicolas Jaar: Etre, Sync24: Source

Jelmez: Jiří Pokorný

Fény: Loes Schakenbos

Koreográfus: Jiří Pokorný

Támogatók: Budapest Főváros Önkormányzata, EMMI, Nemzeti Táncszínház

Az előadás bemutatója a Nemzeti Táncszínházban, közös programként valósult meg.

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!