Jegyvásárlás


Program


Egyetlen - Figura Stúdió Színház - Sissi Őszi Tánchét

Egyetlen - Figura Stúdió Színház - Sissi Őszi Tánchét

a Figura Stúdió Színház előadása
A SŐT7 (Sissi Őszi Tánchét) programja
színházi merénylet egy testre
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 24. szombat, 19:00


Egyetlen: az a szó, amiben elfér egy élet. Minden, ami volt és lesz, ott van egyetlen pillanatban, egyetlen jó-rossz döntésben, egyetlen szerelemben, egyetlen lélegzetben, egyetlen… Kár lenne nem észrevenni: egyetlenek vagyunk. Ebből a felismerésből indult a próbafolyamat azzal a szándékkal, hogy ami létrejön, az személyes és önazonos lehessen. Az előadás több kicsi szösszenet, amely a nőiség különböző szerepköreit vizsgálja néha kritikusan, néha csak elmesélve, megidézve, vagy éppenséggel megélve. Színházi merénylet egy testre – az előadás azért is kapta ezt az alcímet, mert a téma adott esetben maga a színész, aki saját életéből és tapasztalataiból is idéz pillanatokat. Mindezt azért, hogy végül eljuthasson a saját igazi hangjáig, a belső csendig és addig a mozdulatig, amiről eddig nem tudott.

Alkotó-előadó: Máthé Annamária
Rendező-koreográfus: Györfi Csaba

A Figura Stúdió Színház Erdély hetedik magyar nyelvű színháza, az egyetlen, amely alapításától fogva hangsúlyozottan kísérleti programmal rendelkezik. A Figura egyszerre próbál megfelelni kísérletező hagyományainak és a 20 000 lakosú kisváros elvárásainak. A kis létszámú társulat törekszik e két egymással látszólag ellentétes elvárást ötvözni, így mára a színházi nyelv megújítását célzó törekvések mellett felnőtteknek és gyerekeknek szóló bérletes előadások is szerepelnek repertoárjukban.

SŐT7 (Sissi Őszi Tánchét)
Hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Bethlen Téri Színházban a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivál a hetedik kerületben. A program idén ismét a vidéki táncműhelyeket – miskolci, egri, fóti, kecskeméti – állítja fókuszba. Fellép a házigazda Közép-Európa Táncszínház is, valamint díszvendégként a VII. kerületi kulturális életet meghatározó Bihari János Táncegyüttes. A rendezvénysorozatot a Gyergyószentmiklósról – Erzsébetváros egyik testvérvárosából – érkező Figura Stúdió Színház előadása zárja.

Ajánlatunk


A Szegedi Nemzeti Színház Tánckarának estje.

A tánc-thrillerben felbukkanó alakok kettős kötődésűek: egyrészt leképezik az alapmű karaktereit, másrészt lakói vagy alkalmazottai a műintézménynek. A Herceg anyja – nálunk gyógyító apáca. Alexander – medikustárs, aki bár óvná barátját, fellépése hatástalan. Siegfried – a láncok és erőszak, a fizikai bántalmazás helyett a kedvességre és türelemre hangsúlyt fektető fiatal orvos, akibe Odette – épp e gesztusait félreértve – menthetetlenül beleszeret.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!