Jegyvásárlás


Program


Egyetemes Művészettörténeti Szabadegyetem I. - Gótika

Egyetemes Művészettörténeti Szabadegyetem I. - Gótika

Első alkalommal a gótikával ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A Franciaországban született stílus először az építészetben jelentkezett. A legismertebb francia gótikus székesegyházak (Chartres, Reims, Párizs) mellett a németországi (Köln) és itáliai gótika is bemutatásra kerül. Szó lesz a gótikus festészet jellegzetességeiről és az ötvösművészet kiemelkedő példáiról is.

A gótikus művészet

A magyar művészettörténet után, szeptemberben elindul Gimesy Péter az egyetemes művészettörténet nagyobb korszakait taglaló előadás-sorozata. Célja, hogy ismertesse az egymás után következő és egymásra épülő stílusokat, ugyanakkor az azoktól eltérő, különleges, az adott korszakba nehezen besorolható „zárvány” életművekre is felhívja a figyelmet. Megkeresi az előzménynek tekinthető, és a korszakolást gyakran megkérdőjelező kevésbé ismert példákat is, valamint a hagyományos művészettörténeti korszakok főbb alkotóinak, leghíresebb műveinek elemzése mellett a stílusváltások gyakran nem eléggé tisztázott okainak és következményeinek felkutatására is vállalkozik. Az előadás-sorozat végig követi a képi nyelv változásait, miközben bemutatja a főbb fordulópontok művészeti és filozófiai hátterét.

Előadó: Gimesy Péter művészettörténész, filozófus

A részvétel regisztrációhoz kötött.

Ajánló


Traccs! Miskolc legújabb beszélgető-est sorozatának első vendége Sebestyén Balázs! Utánaszámoltunk, és meglepődve láttuk:…