Jegyvásárlás


Program


Egy korty művészet - Bellák Gábor művészettörténésszel és a Tastevinoval

Egy korty művészet - Bellák Gábor művészettörténésszel és a Tastevinoval

A magyar festészet napja alkalmából sorozatot indít a Pro Kultúra Sopron a Magyar Nemzeti Galéria főmuzeológusa, Bellák Gábor művészettörténésszel és a Tastevino bor/sör kóstolójával

Célunk, hogy a festészet meghatározó festményeinek megismertetését tematikusan, a festményekhez kapcsolódó italok kóstolásával tegyük emlékezetesebbé.  több

Aktuális előadások



2024. október 19.  18.00 óra - Portré, önarckép, szelfi

Azt gondolnánk, hogy a jó portréhoz elegendő az élethűség elérése. Szelfijeink is mind élethűek, de mégis távol állnak attól, amit művészi értelemben jó portrénak mondanánk. A válasz itt is a művészettörténetben keresendő.

                                                                                                                                                                                        

2024. november 16. szombat - Őrület és zsenialitás

Gyakran halljuk a közhelyszerű megállapítást, hogy a zsenialitást csak egy hajszál választja el az őrülettől. A két dolog azonban csak annyiban hasonlítható össze, hogy a polgári, józan és fegyelmezett életmód szempontjából valóban mindkettő nehezen érthető szélsőséget képvisel. Az őrültek nem zsenik, a zsenik nem őrültek, még akkor sem, ha a művészetben számos példát találunk az úgynevezett „őrült zsenik”-re. 

                                                                                                                           

2025. január: Hamisítók és hamisítványok

A hamisítás története nem a művészetek történetével egyidős, hanem a műgyűjtés történetével. Az előadás áttekinti a hamisítástörténet nagy korszakait, fontos mestereit és szó lesz a legjellegzetesebb hamisítványtípusokról is, beleértve napjaink újabban készült hamisítványait is.

 

2025. február: Szerelem a művészetben

A szerelem örök téma, a képzőművészetben is. A képzőművészet szerelmes hősei pedig szinte minden képesek megjeleníteni: szenvedélyt, boldogságot, boldogtalanságot, hitet, csalódást, tisztaságot és romlottságot, sőt még hazafias érzéseket is. Erről szól az előadás – sok ismert és sok alig látott alkotás bemutatásával.

 

2025. március: Aranykori álmok

Az emberiség évezredes álma, hogy volt valaha egy aranykor, amikor mindenki boldog volt, s békesség uralkodott a földön. Az emberiség évezredes tapasztalata pedig az, hogy ezt a boldog aranykort mi magunk tettük tönkre. A művészet is sokszor idézi meg az aranykor képeit, a Paradicsom idilli világát, illetve a maga urává vált ember kétségbeesett igyekezetét, hogy ezt az aranykort újra megteremtse.

Ajánló


2024-ben, immáron 12. alkalommal kerül megrendezésre Magyarország legnagyobb, legszínesebb társasjátékos rendezvénye, a Társasjátékok Ünnepe® és Társasjátékvásár!

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!