Jegyvásárlás


Program


Donizetti: Lucrezia Borgia – félig szcenírozott előadás
3

Donizetti: Lucrezia Borgia – félig szcenírozott előadás

Rossininek manapság elsősorban vígoperáit kedvelik, Bellini és Donizetti azonban a korábbi opera seria, a komoly opera leszármazottjaként kialakult műfaj számos remekét alkotta meg, köztük történelmi tárgyú darabok vonulatát. Ilyen a ma este hallható ritka csemege, a Lucrezia Borgia, melyet nemzetközi sztárszereposztásban hallhat a Müpa közönsége.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 20. szombat, 19:00

Donizetti: Lucrezia Borgia – szcenírozott előadás

Vezényel: Andrij Jurkevics

Szereplők:
Alfonso d'Este, Ferrara hercege: Bretz Gábor
Lucrezia Borgia: Yolanda Auyanet
Maffio Orsini: Paola Gardina
Gennaro, fiatal velencei nemes: Stefan Pop

Közreműködik: Pannon Filharmonikusok

Alkotók:
látvány- és díszlettervező: Zöldy Z. Gergely
jelmeztervező: Szelei Mónika
rendező: Anger Ferenc

Szép hangok, varázslatos dallamok, fordulatos cselekmény, izgalmas sorsok - ez a 19. század elején virágzott bel canto opera világa. A repertoár három nagy szerzője közül Rossininek manapság elsősorban vígoperáit kedvelik, Bellini és Donizetti azonban a korábbi opera seria, a komoly opera leszármazottjaként kialakult műfaj számos remekét alkotta meg, köztük történelmi tárgyú darabok vonulatát. Ilyen a ma este hallható ritka csemege, a Lucrezia Borgia, melyet nemzetközi sztárszereposztásban hallhat a Müpa közönsége.

Ha arról esik szó, Victor Hugo mely drámáival ihletett opera írására zeneszerzőket, a Rigoletto és az Ernani Verdijét említjük. Holott a nagy francia költő és író 1833-ban keletkezett színműve, a Lucrèce Borgia szolgált alapul a bel canto korszak nagy alkotója, Donizetti számára, hogy megírja Lucrezia Borgia című operáját, melyet ugyanabban az esztendőben mutattak be a milanói Scalában, amelyben maga az Hugo-dráma is közönség elé került. A titkokkal és meglepetésekkel bőségesen megtűzdelt cselekmény prológusban és két felvonásban bontakozik ki. A címszereplő spanyol szoprán, Yolanda Auyanet számára az olasz nyelvű repertoár nemcsak Rossinit, Bellinit, Donizettit jelenti, de Mozartot és Verdit, Puccinit és Leoncavallót is. A velencei nemesifjú, Gennaro szerepében pódiumra lépő román tenor, Stefan Pop, Plácido Domingo 2010-es Operalia versenyének nyertese viszont vérbeli bel canto specialista. Mellettük a jelentős nemzetközi sikereket arató magyar basszust, Bretz Gábort és az olasz mezzoszopránt, Paola Gardinát hallhatjuk. Az est karmestere, Edita Gruberova állandó kísérője, a bel canto repertoár specialistájaként ismert Andrij Jurkevics a Müpa visszatérő vendége.

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ajánló


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!