Jegyvásárlás


Program


Dollár Papa Gyermekei: Az apáca

Dollár Papa Gyermekei: Az apáca

„Újfajta színészet ez, a személyesség és a karakterképzés elegye, nem „eljátszás”, hanem „sima” lét, színpadi létezés, leírni is nehéz.”
(Tompa Andrea)  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 5. vasárnap, 19:00

A Dollár Papa Gyermekei Kiss-Végh Emőke és Ördög Tamás alkotópáros színházi műhelye. 2009 óta különleges helyszíneken, az adott tér sajátosságaira koncentrálva hoznak létre olyan közvetlen, intim és személyes színházi előadásokat, ahol a hangsúly mindig az emberen, a színészen van. Az általunk kifejlesztett egyedi munkamódszerrel nagy klasszikusokat ültetnek át mai nyelvre, alakítanak maivá. Sajátos formanyelvű, puritán előadásaik leginkább a dogma filmek világához hasonlíthatóak.

A Család trilógia (Ibsen, Strindberg), és a Schnitzler Álomnovellája alapján készült Tágra zárt szemek próbája című előadások, majd a Csehov után, most Denis Diderot klasszikus regényét állítják színpadra. A felvilágosodás kiemelkedő, 1780-ban befejezett művének ez lesz a magyarországi ősbemutatója. A történet középpontjában egy akarata ellenére apácának adott 16 éves lány áll. Ő meséli el hányatatott életét, zárdáról zárdára való menekülését, különleges találkozásait, szerelmeit, Istenhez fűződő viszonyát, az átlagember előtt ismeretlen zárdabeli élet borzalmait, az összezárt nők egymás közti hatalmi és érzelmi játszmáit.
 
Az Apáca sok szempontból egyenes ágú folytatása lesz az eddigi munkájuknak: klasszikus szöveg újraértelmezése az emberrel és az emberi kapcsolatokkal a középpontban. Ám most a kis, intim terekből kilépve, saját határaikat is tágítva sokkal nagyobb közönségnek szeretnének megmutatkozni.

A rendező, Ördög Tamás hat nővel teremti meg a zárdák világát. Az előadásnak meghatározó eleme lesz a zene, melyet Dargay Marcell szerez. A jelmezekről ismét Kiss Tibor és Dévényi Dalma, azaz a Je Suis Belle fiatal tervezőpárosa gondoskodik, folytatva a 2012-ben, Kiss-Végh Emőke monodrámájával, a Bovary Emmával elkezdett folyamatos interdiszciplináris együttműködést és közös gondolkodást.
 
Színészek: Kiss-Végh Emőke, Stork Natasa, Szalontay Tünde, Borbély Alexandra, Urbanovits Krisztina és Hód Adrienn
 
Jelmez: Je Suis Belle - Dévényi Dalma és Kiss Tibor
Fotó: Ligetvári Csenge
Zeneszerző: Dargay Marcell
Rendezőasszisztens: Székely Rozi
Rendező: Ördög Tamás

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Ajánló


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!