Jegyvásárlás


Program


DOHNÁNYI 2021-22 / 2 HAYDN / ZARÁNDY / MOZART / HALÁSZ
6

DOHNÁNYI 2021-22 / 2 HAYDN / ZARÁNDY / MOZART / HALÁSZ

Mai hangversenyünkön Halász Péter vezetésével egy klasszikus programot hallgathatnak meg.  több

Elsőként Haydn Medve névre keresztelt szimfóniája csendül fel, mely annak a hat párizsi szimfóniának egyike, melyet a szerző a Concert de la Loge Olympique felkérésére írt 1786-ban. A darab mellékneve nem Haydntől származik, hanem az utókor akasztotta rá a zárótételben felhangzó brummogó bőgő-dudabasszus hallatán, mely egyfajta medvetánc hatását kelti. 

Zarándy Ákos a fiatal zeneszerző generáció egyik kiemelkedő képviselője. Rákóczi-concertója – bár modern stílusú – mégis korhűen idézi a Rákóczi-kor hangulatát, időnként viccesen, időnként egy csipet nosztalgiával fűszerezve. A mű különleges pillanata a tárogató és a cimbalom szólókettőse.

 

Mozart Prágai szimfóniája az 1787-es prágai utazásának ihletében született. Szokatlan módon három tételes – Mozart a menüett tételt elhagyta. Az első tétel a Don Giovanni izgatott hangvételét, míg az andante második tétel az opera baljós, démoni hangulatát idézi. A harmadik tétel a Figaro házassága cselszövő mozgalmasságát eleveníti fel, egy oldott hangvételű, izgalmas zenei anyagban.Haydn: 82. C-dúr (A medve) szimfónia Zarándy Ákos: Rákóczi-concerto Mozart: Prágai szimfónia KV 504

Ajánló


André mostanában mindent elfelejt, valahogy nem állnak össze a dolgok a fejében. A lakása, a lánya, a bútorok... minden olyan…

F. Scott Fitzgerald műve alapján: A NAGY GATSBY zenés party két részben ősbemutató

Dr. CSERNUS Imre előadása Miskolcon. Téma: ÉLJ SZÍVBŐL! A jelenlegi jogszabályok alapján a rendezvény védettségi igazolvány nélkül látogatható!