Jegyvásárlás


Program


DIANA KRALL
5

DIANA KRALL

A VeszprémFest nyitónapján a kétszeres Grammy-díjas jazz énekes, zongorista és zeneszerző, DIANA KRALL lép színpadra. A kanadai születésű művésznő a világ jelenleg legkeresettebb női jazz előadója.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. július 11. hétfő, 21:00

Kapunyitás: 19:00 - Előzenekar kezdés: 20:00
(Esőhelyszín: VeszprémAréna)

DIANA KRALL

Eddig ötször járt Magyarországon, 2013-ban zajos sikert aratva a VeszprémFesten is fellépett. Pályafutása során több mint 15 millió albumot adott el világszerte. Első lemeze 1993-ban jelent meg Stepping Out címmel, a világsikert ötödik albuma, az 1999-es When I Look in Your Eyes hozta el számára. A felvétel 52 hetet töltött a Billboard jazz toplistájának első helyén, platinalemez lett az Egyesült Államokban és Kanadában és két Grammy-díjjal ismerték el.

Következő anyagával, a The Look of Love-val folytatta nemzetközi sikerét, és bekerült a Billboard Top 200 Album listáján a legjobb tízbe. 2009-ben a Billboard magazin a 2000-2009-es évtized második legnagyobb
jazzművészeként nevezte meg. Ezidáig 15 stúdióalbumot készített, utolsó lemeze 2020-ban jelent meg, This Dream of You címmel. Dolgozott Paul McCartney-val, Barbra Streisanddal és Tony Bennettel, folyamatosan
turnézik, a világ jelentős jazz fesztiváljainak és koncerttermeinek ünnepelt sztárja.

Varga Tivadar Trió

Varga Tivadar, a zenekar zongoristája és vezetője 5 éves kora óta zenél. 2018-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, ahol Oláh Kálmán növendéke volt. A trió 2018-ban alakult. Tagjai szintén a Zeneművészeti Egyetemen végeztek és számos más formációban működtek közre. Repertoárjukon jazz örökzöldek mellett Varga Tivadar szerzeményei találhatók, így kikerülhetetlen Oscar Peterson neve, aki óriási hatással volt Tivadarra mind a zongorajátékot, mind a klasszikus zenei hatásokat tekintve. Ezzel együtt a trióhoz közel állnak a groove-os, drum and bass- és swing alapú zenék is. Nagy hangsúlyt fektetnek a kollektív improvizációra. A trió számos magyarországi és külföldi jazzfesztiválon szerepelt nagy sikerrel. 2022-re tervezik első lemezük elkészítését.

Varga Tivadar – zongora
Gayer Ferenc – nagybőgő
Weszely János – dob

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Ajánló


A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab…

Geszti Péter – Monori András – Tasnádi István: Ezeregy éjszaka worldmusical

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!