Jegyvásárlás


Program


Defiant Requiem

Defiant Requiem

Különleges koncertdráma ez, amely a theresienstadti fogolytábor rabjainak állít emléket. A tábor lakói – miközben minden emberi méltóságuktól megfosztották őket – úgy döntöttek, hogy előadják Giuseppe Verdi nagyszabású Requiemjét.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 4. hétfő, 19:30

A prágai konzervatóriumbanvégzett Rafael Schächter szervezte meg a 150 fős kórust, amely – egy csempészett kotta segítségével, egy szál zongora kíséretében – 16-szor adta elő Verdi ünnepelt zeneművét 1943 és 1944 között. A kórus tagjai egyre fogytak, ahogy időről időre deportálták őket az auschwitzi koncentrációs táborba, ám nem adták fel. Schächter a hihetetlen erőt sugárzó zene és latin szöveg miatt választotta ezt a művet az olasz zeneszerző életművéből, és azzal biztatta rabtársait, hogy amit nem mondhatnak el szóban, azt elmondják zenében. 1944 októberére a kórus már csak 60 főből állt, majd az utolsó előadás után mindnyájukat elhurcolták és kevés kivétellel meg is gyilkolták Auschwitzban. A Defiant Requiemet egyszer már megszólaltatta az Opera gárdája, akkor, 2018 májusában a Vígszínház volt a hangverseny helyszíne. Most, a Keresztény Évad részeként a pesti rakparton található Pozsonyi úti református templomban hangzik fel Verdi műve és az a néhány magyarázó-illusztráló szöveg és videórészlet, amely megkülönbözteti a Defiant Requiemet egy „hagyományos” Verdi-féle halotti misétől.

Ajánlatunk


vígjáték esőnap július 21.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Ajánló


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

A történetben egy maréknyi árva gyerek kószál a háborús front kellős közepén biztonságra, hajlékra és élelemre vágyva. Céljuk a túlélés,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!