Jegyvásárlás


Program


David Ives: Ismerős történet - BEMUTATÓ

David Ives: Ismerős történet - BEMUTATÓ

David Ives amerikai drámaíró színdarabja mindannyiunk számára ismerős történetet mesél el. Ismétlődő viták, áthághatatlan íratlan szabályok, piti játszmák, egyetértés, szerelem. Min múlik, hogy hogyan alakul párkapcsolatunk? Elkerülhetetlen a szomorú befejezés?

Aktuális előadásokDavid Ives amerikai drámaíró színdarabja mindannyiunk számára ismerős történetet mesél el. Ismétlődő viták, áthághatatlan íratlan szabályok, piti játszmák, egyetértés, szerelem. Min múlik, hogy hogyan alakul párkapcsolatunk? Elkerülhetetlen a szomorú befejezés?
A darab különleges szempontból vizsgálja a párkapcsolatok buktatóit. Hiába ugyanis a nagy boldogság, ha a vallás utunkban áll. Lehet-e boldog egy zsidó lány egy német fiú mellett – akkor is, ha valójában mindketten amerikaiak?

David Ives színműve most először lesz látható magyar színpadon, és a könnyed, helyenként felszínesnek tűnő párbeszédek mélyén hétköznapi emberi drámák húzódnak meg, melyek mindenki számára olyanok, mint egy Ismerős történet. Minden kimondott szónak jelentősége lehet egy kapcsolat során, és hogy egy-egy szerencsétlenül fogalmazott mondat mennyire meghatározhatja az életünk menetét.

RUTH: RADNAY CSILLA
JACK: SCHMIED ZOLTÁN

Fordította: Németh Virág
Dramaturg: Németh Virág
Díszlet: Gyarmati Dóra
Jelmez: Gyarmati Dóra
Produkciós vezető: Marcsa Barbara
Műszaki vezető: Nádasi Iván
Rendezőasszisztens: Kern Dóra
Rendező: Borgula András

RUTH: Szerintem mi vagyunk a legválogatósabb pár az egész világon. De nekünk van a legjobb ízlésünk is.
JACK: Mi pontosan tudjuk, hogy kell összerakni ezt a büdös világot. Hogy lehet, hogy minket senki se kérdezett?

Támogatók: Gólem Színház, Pesti Est, est.hu, Hatszín Teátrum, Emmi, JDC, Mazsok, Mazsihisz