Jegyvásárlás


Program


Danyiil Trifonov zongorakoncertje / BTF 2018

Danyiil Trifonov zongorakoncertje / BTF 2018

Budapesti Tavaszi Fesztivál
Danyiil Trifonov zongorakoncertje

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 31. szombat, 19:30

Mompou: Variációk egy Chopin-témára
Schumann: Karnevál, op. 9/12 – Chopin
Grieg: Hangulatok, op. 73/5 – Tanulmány (Hommage à Chopin)
Barber: Noktürn (John Field emlékére), op. 33
Csajkovszkij: Tizennyolc darab, op. 72/15 – Un poco di Chopin
Rahmanyinov: Variációk egy Chopin-témára, op. 22
SZÜNET
Chopin: cisz-moll impromptu, op. 66 („Fantaisie-impromptu”)
Chopin: 2. (b-moll) szonáta, op. 35

Danyiil Trifonov (zongora)

A fiatal zongoristanemzedék egyik legfényesebb csillaga, a huszonhat éves Danyiil Trifonov immár nem csak ígéret. Martha Argerich szerint amit Trifonov „a kezével művel, az egyenesen technikai csoda! Az érintése egyszerre lágy és démoni. Soha nem hallottam ehhez foghatót.”Danyiil Trifonov ötéves korától a moszkvai Gnyeszin Intézetben tanult zongorázni. Tudását 2009-től Clevelandben tökéletesítette. A 2010–11-es évadban – több korábbi versenygyőzelem után – három jelentős nemzetközi versenyen is díjat nyert: a varsói Chopin-versenyen harmadik, Tel-Avivban a Rubinstein-versenyen, illetve a moszkvai Csajkovszkij-versenyen első díjat nyert. Pályája versenygyőzelmeinek köszönhetően meredeken ívelt fel, a világ nagy koncerttermeiben és élvonalbeli zenekarok szólistájaként mutatkozott be.2017-ben Trifonov nyerte el a nagy presztízsű Karajan-díjat, melyet a Salzburgi Húsvéti Fesztiválon vett át.

Ajánlatunk


Péch Lóránt zongorista-zeneszerző 2023-ban azzal a céllal hívta életre trióját, hogy saját szerzeményeit combo hangszerelésben is megszólaltassa.

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Ajánló


A Budapesti Operettszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa autista embertársainkat a minél teljesebb élet megteremtésében és megélésében, ezért – ahogyan…

Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!