Jegyvásárlás


Program


Dan Bárta & Robert Balzar Trio / JAZZ SHOWCASE

Dan Bárta & Robert Balzar Trio / JAZZ SHOWCASE

A 15. Jazz Showcase tíz év után ismét a V4-es országokat helyezi a középpontba. Csehország kiemelkedő énekese Dan Bárta, aki nem csak arról ismeretes, hogy szólistaként Bobby McFerrin VOCAbuLarieS produkciójával turnézott, és Sting gitárosával, Dominic Millerrel dolgozott.
 több

Aktuális előadásokA rock, a jazz, a funk és a blues stílusaiban is lubickoló Bárta több mint egy évtizede alkot a Robert Balzar Trióval, és most a Müpa közönsége is meghallhatja, miben rejlik rendkívüli népszerűségük.

A lenyűgöző előadói készségekkel megáldott Dan Bárta az Alice rockzenekarral lett ismert a kilencvenes évek elején. Musicalszínészi tehetsége is megmutatkozott a Jézus Krisztus Szupersztár és az Evita sikeres előadásaiban. A nagy áttörést a legendás J.A.R. zenekar jelentette számára. Saját zenei világa Illustratosphere elnevezésű formációjában bontakozhatott ki, amely immár húsz éve hazája egyik legnépszerűbb zenei társulása. Bártát tizennégyszer díjazta a Cseh Popzenei Akadémia. Robert Balzar azt a cseh bőgőslegendák alkotta misztikus sort folytatja, amelyet George Mraz és Miroslav Vitouš neve fémjelez. Partnerei közt szerepelt John Abercrombie, Benny Golson, Hal Galper, Tony Lakatos, Arturo Sandoval és Kurt Elling. Vík Kristan zongorista a legkülönbözőbb formációkban csillogtatta már meg tehetségét. Saját triójában társai Jaromír Honzák bőgős és Roman Vícha dobos, de szintén oszlopos tagja a cseh Concept Art Orchestrának. Keresett művész nemcsak a cseh, hanem a lengyel és skandináv zenei színtéren is. Kamil Slezák dobos hét éve tagja a Robert Balzar Triónak. Érzékenysége, muzikalitása és sokoldalúsága okán kisebb jazzformációk éppoly előszeretettel keresik, mint akár a Gustav Brom Big Band vagy a Janáček Filharmonikus Zenekar.

A koncert Magyarország V4-elnöksége alkalmából, a Müpa szervezésében valósul meg.

ének: Dan Bárta

Robert Balzar Trio:

bőgő: Robert Balzar
zongora: Vít Kristan
dob: Kamil Slezák

Ajánló


„MVM Koncertek – A Zongora”

Egy határtalanul energikus koncerttel nyitja meg kapuit 2022-ben a Margitszigeti Színház! Az Irie Maffia koncertjei mindig fergeteges hangulatot varázsolnak, megénekeltetik…