Jegyvásárlás


Program


Aktuális előadásokMunkája főként az egyházzene területét érintette, tizenkilenc német nyelvű oratóriuma – melyek egyike a koncerten elhangzó “Der verlorne Sohn”, és amelyek közül tizenkét mű kéziratos partitúráját Budapesten, az Országos Széchényi Könyvtárban őrzik – a műfaj kiemelkedő darabjai.

Cziffra György életművének szerves részét alkotta a francia barokk billentyűs zene, többek között Jean-Philippe Rameau kompozíciói. Az egyik leghíresebb francia zeneszerzőt, zeneelméleti géniuszt hangszeres szóló- és kamarazenéi mellett elsősorban operái tették híres zeneszerzővé. Az 1748-ban bemutatott „Les Surprises de l’Amour” című operájának második felvonását, az „Adonis”-t a korabeli források szerint önállóan is előadták az udvarban. Az opera első verziójának kottája a Bärenreiter Rameau-összkiadásának keretén belül készült el nemrég, így a mű mai, modernkori előadása hiánypótló világszerte. A szerelem és szűziesség ellentétében őrlődő szereplők életét az istenek alakítják és irányítják, végül a nézőközönség kedvére formálva a történetet.

A koncert a Cziffra György-emlékév és a HAYDNEUM – Magyar Régizenei Központ közös szervezésében valósul meg.

Magyarország Kormánya a 20. század egyik legkiemelkedőbb zongoraművészének centenáriumát hivatalos emlékév keretében ünnepli, az UNESCO pedig felvette a közösen ünnepelt évfordulók sorába.

A Cziffra György-emlékév a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg.

Műsor:

Gregor Joseph WERNER (1693-1766):
Der verlorne Sohn (1747)
***
Jean Philippe RAMEAU (1683-1764):
Adonis (2. felvonás – Les Surprises de l’Amour (1748) c. operából)

Közreműködik:

Purcell Kórus, Orfeo Zenekar (korhű hangszereken), vezényel: Vashegyi György
WERNER: Der verlorne Sohn
Der verlorne Sohn (kontratenor) – Paulin Bündgen
Die Barmherzigkeit – (szoprán) – Chantal Santon-Jeffery
Der gehorsame Sohn (tenor) – Bernhard Berchtold
Die Gerechtigkeit (basszus) – Stephan MacLeod
Der mitleidige Vater – (basszus) Christian Immler

RAMEAU: Adonis (Les Surprises de l’Amour, 1748)
Vénus – Chantal Santon-Jeffery
L’Amour – Hasnaa Bennani
Diane – Szutrély Katalin
Adonis – Christian Immler

Az esemény a Cziffra György-emlékév keretében kerül megrendezésre. Magyarország Kormánya a 20. század egyik legkiemelkedőbb zongoraművészének centenáriumát hivatalos emlékév keretében ünnepli, az UNESCO pedig felvette a közösen ünnepelt évfordulók sorába.
A Cziffra György-emlékév a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg.

Ajánló


Egy maszkabálon sok-sok különös alakot rejtenek a jelmezek. Róluk énekel Gryllus Vilmos.

Az eredetileg 2022. január 7-re meghirdetett hangverseny betegség miatt új időpontban, január 31-én kerül megrendezésre. We regret to inform you…

Egy különleges születésnap és egy felejthetetlen este, ez az, ami biztosan lesz! A jubileumi koncertjükre számos meglepetéssel készülnek, de nem…