Jegyvásárlás


Program


Csalog Gábor Vasárnapok – Dialógusok (a) zenével II.
2

Csalog Gábor Vasárnapok – Dialógusok (a) zenével II.

Tánczenék Bachtól Stravinskyig
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 26. vasárnap, 18:00


Csalog Gábor Vasárnapok – Dialógusok (a) zenével II.
Tánczenék Bachtól Stravinskyig

Műsor:
Bach, Schubert, Schumann, Ravel és Stravinsky művei

Közreműködik:
Csalog Gábor – zongora
Fazekas Gergely – zenetörténész

A tánc a test művészete, a zene a szellemé. Az embert pedig – ideális esetben – test és szellem harmóniája határozza meg, és ez jellemzi a legmagasabb rendű tánczenéket is. Bach szvittételeire ugyan nem táncoltak a 18. század elején, de ott lüktet bennük az emberi mozgás érzete, és bár Schubert keringőire remekül lehet táncolni, dallam- és harmónivilágukat tekintve ezek a művek sem kevésbé izgalmasak, mint a „nagy” Schubert-zenék. Három évszázad tánczenéiből válogat Csalog Gábor a koncerten, amely számos izgalmas kérdést vet: mik a jellemzői a különböző táncműfajoknak, miként viszonyultak a természeténél fogva populáris eredetű táncokhoz a különböző korszakok különböző zeneszerző, egyáltalán: mit mond el Bach, Schubert, Schumann, Ravel vagy Stravinsky zenéje szellem és test viszonyáról? A kérdések nem költőiek – vagy ha részben azok is – konkrétan is előkerülnek a koncert első felében.
(Fazekas Gergely)

Ajánlatunk


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Ajánló


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!