Jegyvásárlás


Program


CORTEXtra - Agnes Varda emlékvetítés - Arcélek, útszélek

CORTEXtra - Agnes Varda emlékvetítés - Arcélek, útszélek

Agnés Varda munkássága nemcsak a jelenlegi tematikánk által érintett témakörökben, vagy a francia új hullám említésekor merülhet fel. Azt gondoljuk, hogy kevesebbek lettünk egy olyan csodás emberrel, akinek neve összefonódott a filmművészettel és aki életének utolsó éveit is filmkészítéssel, alkotással töltötte.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 26. péntek, 18:30

Az Arcélek, útszélek című film a 2017-es cannes-i fesztiválon debütált. A dokumentumfilm húsznál is több rangos díjat nyert, például Cannes-ban az Arany Szem-et, és Oscarra is nevezték a legjobb dokumentumfilm kategóriában.

Röviden a filmről:
"Mi a közös a filmművészetet megújító francia új hullám egyetlen női tagja, a 89 éves Agnés Varda és a 33 éves francia fotós és street artist, JR világlátásában? Több, mint gondolnánk: hasonló filozófia és életre szóló szenvedély a képek megalkotása, kiállítási módja, közzététele iránt. A két alkotó együtt indul útnak JR fotóautomatává átalakított lakókocsijával Franciaország eldugott falvaiba, ahol a helyiekkel beszélgetnek és gigantikus méretű portrékat készítenek róluk. A képek házak, pajták, gyárépületek faláról, vonatok oldaláról köszönnek vissza. Az Arcélek, útszélek ezeket a szívmelengető találkozásokat dokumentálja, és a nem mindennapi barátságot, mely az út során szövődik a furcsa páros között. Varázslatos hangulatú és felejthetetlen road movie." - port.hu

Alkotók:
Író, rendező: Agnes Varda & Jr.
Szereplők: Amaury Bossy, Jean-Paul Beaujon, Jeannine Carpentier, Yves Boulen

játékidő: 93 perc
A filmet eredeti, francia nyelven, magyar felirattal vetítjük.

A film után rövid szünetet tartunk, majd a már jól megszokott kerekasztal-beszélgetés következik - meghívott előadóink a társadalomtudomány és a filmes szakma jeles képviselői közül kerülnek ki és velük közösen bontjuk ki a filmet által felvetett kérdéseket.

Ajánlatunk


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha tapintható közelségbe hozza a sors őket vágyaikkal. A pénz mindenkit megvezet: a vagyon-hajsza fokozatosan válik abszurd bohózattá, rávilágítva mindarra, amit egy légből kapott bőrönd pénz hozhat az ember életébe. Henry Perkins szürke, hétköznapi élete hirtelen fordulatot vesz, amikor egy vonatutazás során tévedésből más táskáját megragadva hagyja el a pályaudvart. A felesége által gondosan felpakolt szendvicsek helyett vastag pénzkötegek párnázzák a táska belsejét.

Ajánló


"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!