Jegyvásárlás


Program


CONCERTO / ENIGMA VARIÁCIÓK / RAYMONDA III. FELVONÁS (élő balettközvetítés)

CONCERTO / ENIGMA VARIÁCIÓK / RAYMONDA III. FELVONÁS (élő balettközvetítés)

Ez a különleges balett triptichon hűen reprezentálja a Royal Ballet világszínvonalú társulatának sokszínűségét, Marius Petipa és Rudolf Nurejev klasszikusaitól kezdve a társulat saját koreográfusainak munkáiig, amelyek világszerte ismertté tették a brit balettművészetet.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 5. kedd, 20:15

Háttér
Ez a nem mindennapi balett-összeállítás, amely a klasszikus orosz balettet ötvözi a Royal Ballet-et világszerte ismertté tevő rezidens koreográfusok munkáival, minden eddiginél jobban reprezentálja a társulat sokszínűségét. Petipa Raymondájának III. felvonása lényegében a klasszikus orosz balettet testesíti meg egyetlen felvonásba sűrítve: csupa ragyogás és precíz technika. Ashton Enigma variációk című műve magában hordozza mindazt, ami a brit balett lényege: Edward Elgar magával ragadó zenéje, a Julia Trevelyan Oman által tervezett színpadkép és Ashton összetéveszthetetlen stílusa együtt egy valóban esszenciálisan brit produkciót alkot. A Concertóban pedig MacMillan a klasszikus technikákat ötvözi a kortárs gondolkodásmóddal, így egészítve ki a programot, amely a társulat művészeti örökségének legszélesebb skáláját hozza el a közönségnek.

A balett triptichon az alábbi művekből áll össze:

Concerto
Fiatalos energia és végtelen technikai precizitás egyesül Kenneth MacMillan virtuóz balettjében, Sosztakovics 2. Zongora concertójának dallamaira.

Koreográfus: Kenneth MacMillan
Zene: Dmitrij Sosztakovics
Díszlet, jelmez: Jürgen Rose
Főszereplők: Anna Rose O’Sullivan, James Hay, Yasmine Naghdi, Ryoichi Hirano, Mayara Magri

Enigma variációk

A brit balett esszenciája, amelyet Edward Elgar zenéje, Julia Trevelyan Oman korszakalkotó színpadképe és Ashton összetéveszthetetlen stílusa tesz teljessé.

Koreográfia: Frederick Ashton
Zene: Edward Elgar
Díszlet, jelmez: Julia Trevelyan Oman
Főszereplők: Laura Morera, Christopher Saunders, Francesca Hayward, Matthew Ball

Raymonda, III. felvonás

Petipa nagyszabású balett-klasszikusának harmadik része, az orosz balett egyik legkiemelkedőbb koreográfiáival, Rudolf Nureyev feldolgozásában.

Koreográfia: Rudolf Nurejev
Zene: Alexander Glazunov
Díszlet, jelmez: Barry Kay
Rendező: Christopher Carr
Főszereplők: Natalia Oszipova, Vadim Muntagirov

12 éven aluliak számára nem ajánlott
Az előadás hossza: körülbelül 3 óra

Ajánlatunk


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Ajánló


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!