Jegyvásárlás


Program


Concerto Armonico in Café Zimmermann - kávéházi muzsika

Concerto Armonico in Café Zimmermann - kávéházi muzsika

A mai műsor egy elképzelt rekonstrukció egy olyan műsorból, amit egy képzelt este a lipcsei zenekedvelő közönség -kávé, sör, csülök mellett vagy után - élvezhetett: két jelentős kolléga és két jóbarát zenéje.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 8. kedd, 19:00

Lipcse zenei életét a 18. század első felében érdekesen színesítette a Collegium Musicum. Ezt a zenei együttest 1701-ben Georg Philipp Telemann alapította, amikor LIpcsében jogot hallgatott. Később, 1729-töl éveken át Johann Sebastian Bach vezette az együttest. Feladatuk volt hetente legalább kétszer a Zimmermann-kávéházban (nyáron annak kerthelyiségében) muzsikálni. Az esti alkalmak a város zenei életének egyik fő attrakciójává váltak, ahol Bach számtalan művét, köztük kantátákat, versenyműveket, szviteket és kamaraműveket adhatott elő. A Zimmermann-kávéház speciálisan a Collegium Musicum alkalmai céljából beszerzett hatalmas pedálos csembalója ihlethette Bachot csembalóversenyei komponálására. Saját művei mellett bizonyára kortársai, elődei műveit is megszólaltatta Bach együttesével. Köztük díszhelyet foglalhattak el az együttes alapítójának és Bach jó barátjának, Telemannak kompozíciói. A mai műsor egy elképzelt rekonstrukció egy olyan műsorból, amit egy képzelt este a lipcsei zenekedvelő közönség -kávé, sör, csülök mellett vagy után - élvezhetett: két jelentős kolléga és két jóbarát zenéje.

Ajánlatunk


Az egyszerre szívszorító és mulatságos tragikomédiában két, egymástól távol élő nővér, az egykor szépségükről elhíresült Szkalla-lányok sokszínű, sokféle dinamikájú küzdelmét látjuk az idő múlásával, a méltósággal viselt öregedésért, a külvilág figyelméért, az emberi kapcsolatok megtartásáért.

Ajánló


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!