Jegyvásárlás


Program


Clayton–Hamilton Jazz Orchestra: Jazz Power & Soul Feat. Radics Gigi, René Marie és Akiko Tsuruga

Clayton–Hamilton Jazz Orchestra: Jazz Power & Soul Feat. Radics Gigi, René Marie és Akiko Tsuruga

Már a közreműködők névsorát olvasva is biztosak lehetünk abban, hogy izgalmas est elé nézünk. Minden okunk megvan rá, hogy legendásnak nevezzük az 1985-ben alakult Clayton-Hamilton Jazz Orchestrát, amelynek Müpába érkezésére évek óta vártunk.  több

Aktuális előadásokValójában a koncertprogram adja az igazi különlegességet, hiszen új, erre a turnéra írt szerzemények kerülnek terítékre, a három kivételes vendéggel együtt pedig csak ezen az estén lesznek hallhatók.
Nincs a jazz világában még egy nagyzenekar, amelynek évtizedeken át három vezetője lett volna. Ennek a 19 tagú együttesnek John Clayton nagybőgős, zeneszerző, Jeff Hamilton dobos, valamint 2020-ban bekövetkezett haláláig Jeff Clayton szaxofonos egyaránt meghatározta művészi irányvonalát. Hamilton rendszeresen dolgozott Oscar Petersonnal és Ray Brownnal, John Clayton pedig Count Basie zenekarát erősítette, valamint neki köszönhetők a big band sokszínű és csupa meglepetéssel szolgáló hangszerelései.
És mit keres mindjárt három hölgy a vendégek sorában? A japán orgonista, Akiko Tsuruga játéka maga ad választ arra, hogyan tud párbeszédbe elegyedni ez az eleve egy zenekarral felérő instrumentum egy big banddel. René Marie mindig ellentmondásos személyiség volt, aki a nők jogainak tiszteletben tartásáért harcolt, sokszor kegyetlenül szókimondó módon. Művészetében azonban az öröm hangja éppúgy megfér a keserűségé mellett, mint az elmélkedésé mellett a pajkosságé. A Müpa közönsége számára külön izgalmakat rejt Radics Gigi, a hazai pop- és souldíva fellépése, akit kifejezetten erre az estre invitál a színpadra a CHJO. Így találkoznak és fonódnak egybe a maszkulin és feminin erővonalak, erőteljes, mégis lélekkel teli hangzatokat alkotva.

A Jazzlegendák kiemelt támogatója a Lexus.

Ajánló


A műsor címe - Párviadal - arra utal, hogy a másfél tucatnyi részletből létrehozott kompozíció fináléja az Il combattimento di…

Műsor: R. Strauss: I. (Esz-dúr) kürtverseny, op. 11 R. Strauss: Don Juan, op. 20