Jegyvásárlás


Program


Classicus Quartet: Das Wohltemperierte Streichquartett IX. - Intermezzo
2

Classicus Quartet: Das Wohltemperierte Streichquartett IX. - Intermezzo

A Classicus Quartet koncert-ciklusa – klasszikus alkotások és kortárs szerzők műveiből válogatva – a kromatikus skála lépcsőfokairól vet egy-egy pillantást a vonósnégyes-irodalomra. A sorozatot időről időre intermezzók szakítják meg, olyan művekkel, melyek nem kötődnek egy konkrét hangmagassághoz, illetve nem is vonósnégyesre készültek.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 26. szombat, 18:00

Classicus Quartet: Das Wohltemperierte Streichquartett IX. - Intermezzo

Műsor:
Bartók Béla: 3. vonósnégyes
Seiber Mátyás: 3. vonósnégyes („Quartetto lirico”)
Vidovszky László: Reverb

Közreműködik:
Classicus Quartet:
Rácz József – hegedű
Baksai Réka – hegedű
Tornyai Péter – brácsa
Zétényi Tamás – cselló
Közreműködik:
Borbély László – zongora

Bevezetőt mond Molnár Szabolcs zenetörténész

A Classicus Quartet koncert-ciklusa – klasszikus alkotások és kortárs szerzők műveiből válogatva – a kromatikus skála lépcsőfokairól vet egy-egy pillantást a vonósnégyes-irodalomra. A sorozatot időről időre intermezzók szakítják meg, olyan művekkel, melyek nem kötődnek egy konkrét hangmagassághoz, illetve nem is vonósnégyesre készültek. A következő koncerten Vidovszky László Liszt Ferenc születésének bicentenáriumára (2011) írt zongorás kvintettjében Borbély László csatlakozik az együtteshez. Igazi ritkaságként szólal meg a Kodály-tanítvány Seiber Mátyás 3. vonósnégyese (1951), mely nem sokkal a szerző korai halála után, az Amadeus Kvartett előadásában, 1961-ben hangzott el első, és talán utolsó ízben budapesti koncertteremben. A darab Seiber komplex, a népzene, a jazz, a második bécsi iskola és a bartóki hatást integráló stílusának különösen izgalmas megnyilatkozása, a szerzőt a korabeli kritika a nagy elődök méltó örökösének nevezte.

Ajánlatunk


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Ajánló


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!