Jegyvásárlás


Program


Centenáriumi Évadzáró Gála José Curával
5

Centenáriumi Évadzáró Gála José Curával

A Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus nagyszabású évadzáró gálakoncertje a Főnix Arénában, a világhírű José Cura és Ester Pavlů fellépésével.

Aktuális előadások



Közreműködik:
José Cura / Ester Pavlů – ének
Kodály Filharmonikusok
Kodály Kórus (karigazgató: Kocsis-Holper Zoltán)
Vezényel: Alexander Sladkovsky / Somogyi-Tóth Dániel

Nincs olyan hangszer, amely úgy tudná kifejezni az érzések finom árnyalatait, mint az emberi hang. Ha sikerül átadnunk ezt az esszenciát egy zenekarnak, az maga varázslat.”
(José Cura)

José Cura a 21. század fénylő operacsillaga, akire igazi zenei polihisztorként tekinthetünk: színpadi és koncertszerű énekes fellépései mellett zenét szerez, dirigál, valamint – kitekintve más művészeti ágak irányába is – rendez, díszletet, jelmezt tervez és fotózik. Saját megfogalmazása szerint ő a sokféleségben is kiválóan feltalálja magát, és meggyőződése, hogy minden, amit alkot, ugyanannak a tevékenységnek a több ága.

Bár gyermekként tanára eltanácsolta a zenéléstől, érdektelenségére hivatkozva, a zeneszerető családból származó Cura tehetsége hamarosan utat tört magának, és nem hagyott szemernyi kétséget sem. Mindemellé társult nagyfokú céltudatossága, valamint az arra való elhivatottsága, hogy megszerettesse a közönséggel a komolyzenét: a színpadon állva tapasztalt showman-ként vezeti hallgatóságát a muzsika szerteágazó útjain.

Miután szülőhazájából, Argentínából Európába költözött és 1994-ben megnyerte a Placido Domingo által alapított Operalia énekversenyt, a világ leghíresebb operaházai halmozták el szerződésajánlatokkal. Remekelt Verdi, Puccini és Saint-Saëns operáiban, de – mivel véleménye szerint a zenét nem kell és nem is szabad kategóriákba szorítani – koncertjein szívesen énekel musicalt, popzenét, jazzt vagy akár spirituálékat is.

A Maestro magyarországi kapcsolatai – mondhatni, az itt kötött barátságai – közel negyed évszázadra nyúlnak vissza: rendszeresen feltűnik Budapest, valamint a nagyobb városok koncerttermeiben, fesztiváljain. Június 7-én, az idén 100 éves fennállását ünneplő Kodály Filharmonikusok évadzáró koncertjén a Főnix Aréna színpadán az operairodalom legszebb áriái csendülnek fel José Cura és a világszerte ünnepelt cseh művésznő, Ester Pavlu előadásában. A hangversenyen közreműködnek a Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus (karigazgató: Kocsis-Holper Zoltán).

Az est folyamán két karizmatikus dirigens, a Tatár Nemzeti Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője, vezető karmestere, Alexander Sladkovsky, továbbá Debrecen város főzeneigazgatója: Somogyi-Tóth Dániel vezényel.

A Meet & Greet jegy tartalma:
exkluzív személyes találkozási lehetőség José Curával és az est fellépőivel a koncert után
közös fotó készítési lehetőség profi fotós segítségével

Ajánló


Sena Dagadu immár bő húsz éve a hazai könnyűzenei élet egyik kulcsszereplője. A magyar-ghánai énekesnő az Irie Maffia frontembereként aratta…

A belga jazzélet színe-java mutatkozik be ezen a kétrészes estén. Hazája vezető big bandje, a Brussels Jazz Orchestra, legkiemelkedőbb gitárosa,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!