Jegyvásárlás


Program


Cécile McLorin Salvant & Sullivan Fortner

Cécile McLorin Salvant & Sullivan Fortner

Cécile McLorin Salvan ez alkalommal duóban és a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben várja régi-új rajongóit, akiknek majd bemutatja, milyen tökéletesen rezonálnak egymásra Sullivan Fortnerrel.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 18. hétfő, 20:00

Cécile McLorin Salvant & Sullivan Fortner

ének: Cécile McLorin Salvant
zongora: Sullivan Fortner

Négyből négy - ez Cécile McLorin Salvant eddig megjelent lemezei közül a Grammy-jelöltek aránya, és négyből három meg is kapta az elismerést. Úgy tűnik, amihez a harmincéves énekesnő nyúl, mind arannyá változik. Sullivan Fortner New Orleans-i zongoristával duóban készítette a legújabb, The Window című dupla korongot, amelyen az ítészek és a közönség szerint is kivételes összhang, rendkívüli hitelesség, lélekemelő zeneiség uralkodik.
A már különleges szemüvegeivel is feltűnést keltő McLorin Salvant kétnyelvű családban nőtt fel: édesanyja francia, édesapja Haitiról származik. Tanulmányait is tudatosan kétféle kulturális beágyazottságának megfelelően folytatta, mind mélyebbre ásva magát a jazzben, illetve a francia trubadúr és barokk zenei hagyományokban. Bár akkor még csak három éve foglalkozott a műfajjal, 2010-ben megnyerte a Thelonious Monk Jazzversenyt. Akkor elbűvölte a zsűri tagjait, Dee Dee Bridgewatert, Dianne Reevest, Kurt Ellinget, Patti Austint és Al Jarreaut, azóta pedig a világ számos országának közönségét, köztük 2016 márciusában, kvartett felállásban a Fesztivál Színházét is.

Ez alkalommal duóban és a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben várja régi-új rajongóit, akiknek majd bemutatja, milyen tökéletesen rezonálnak egymásra Sullivan Fortnerrel. A krisztusi korú zongorista négyévesen kezdte tanulmányait a hangszeren, és már tizenévesen több ösztöndíjat elnyert. Tanulmányait a Manhattan School of Musicon szerzett mesterdiplomával koronázta meg, és rövidesen olyan művészek társaságában találta magát, mint Stefon Harris, Roy Hargrove, Wynton Marsalis és Paul Simon.

Ajánlatunk


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Ajánló


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!