Jegyvásárlás


Program


Bűnös vagy mégsem? A szerelmek sokféleségének etikája / Felnőtt dolgokról felnőtteknek

Bűnös vagy mégsem? A szerelmek sokféleségének etikája / Felnőtt dolgokról felnőtteknek

2018. december 13. 19 óra - Lurdy Konferencia-központ (2-es terem)
Bűnös vagy mégsem? A szerelmek sokféleségének etikája
Előadó: dr. Perintfalvi Rita, progresszív teológus
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 13. csütörtök, 19:00

Előadó: dr. Perintfalvi Rita progresszív teológus,
a biblikus tudományok doktora, a Tükör által blog szerzője,
tévés műsorvezető,spirituális meditáció oktató (Feldmár Inézet).
A Bécsi Egyetemen doktorált, ahol jelenleg habilitációján dolgozik.


Hit és szexualitás: kevés dolog okozott nagyobb sérüléseket az emberek lelkében a történelem folyamán, mint a szexualitást érintő rosszul értelmezett vallási tanítások.
Milyen érdekes, hogy az egyházak hosszú évszázadokig, sőt évezredekig éppen a hálószobák titkait fürkészve akarták hatalmukat fenntartani, hiszen a bűntudat nagyúr.
Sokat beszélünk arról például, hogy a melegek szerelme bűnös, vagy arról, hogy kizárólagos modellként ragaszkodnunk kell a monogámiához - de mi van akkor, ha ezt a kérdést megfordítjuk és arról kezdünk el beszélni, hogy vajon lehet-e etikus, értékes az azonos nemű párok szerelme és felmerülhet-e egyáltalán azzal kapcsolatban, ha valaki egyszerre több embert szeret, hogy ő nem egy megkövezni való házasságtörő, aki felett még az is pálcát törhet, aki egyébként titokban, párját megalázva állandóan félrelép?

Vagyis lehet-e etikus, amiről az emberek többsége azt gondolja, hogy bűnös? Mi az etikusság feltétele? Ki határozza meg, hogy kit szerethetek? A családom? A társadalom? Vagy netán a Biblia? Esetleg maga az Isten? Mit kezdjek a bűntudattal és az önváddal, ha úgy érzem, hogy nem férek bele a szokványos kalapba? Tényleg választanunk kellene a kiteljesedett szexualitás és a hit között? Ki húzza meg a szabadságom határait? Mi van az etikán túl: erotika és spiritualitás?

dr. Perintfavi Rita teológus előadása jó hírrel, örömhírrel szolgál azok számára, akik a vallás tanításai és a vágyaik között örlődnek. A kereszténység célja gyógyítani, nem okozni a sebeket.

NEM CSAK HÍVŐKNEK!

Videó: https://vimeo.com/273263401

Ajánlatunk


Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három részben

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Ajánló


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!