Jegyvásárlás


Program


Bű(n)bájos Budapest – árnyékok a főváros múltjából
6

Bű(n)bájos Budapest – árnyékok a főváros múltjából

Budapest életének – mint minden nagyváros létének – már a kezdetektől fogva része volt (és napjainkban is része) a bűn, az erőszak. A főváros minden korszakának éppúgy megvoltak a maga piti bűnözői, szélhámosai, mint a kegyetlen gyilkosai vagy éppen háborús bűnösei is.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 11. vasárnap, 11:00

Miről „mesél” egy Óbudán feltárt, beszakított koponyájú, római csontváz?

Vajon miért és hogyan ölték meg II. Károly királyt? Ki volt a Horthy-korszak leghíresebb kurtizánja?

És kit végeztek ki utoljára Budapesten?

Budapest életének – mint minden nagyváros létének – már a kezdetektől fogva része volt (és napjainkban is része) a bűn, az erőszak.

A főváros minden korszakának éppúgy megvoltak a maga piti bűnözői, szélhámosai, mint a kegyetlen gyilkosai vagy éppen háborús bűnösei is.

A „Fény és árnyék” című, Budapest történetét bemutató kiállításunkból ezúttal az Árnyéké lesz a főszerep: jó néhány bűncselekményt elevenítünk fel a város egykori hétköznapjaiból és vészkorszakaiból – a kezdetektől a rendszerváltásig.

Gyere el tematikus tárlatvezetésünkre, ahol többek között megtudhatod, hogyan halt meg az utolsó budai pasa, kik akarták felrobbantani a Lánchidat, melyik bordélyházba járt Krúdy, és hogyan loptak képeket a Szépművészeti Múzeumból! 

Programunkat csak 18 éven felülieknek ajánljuk!
Tárlatvezető: Benyó Gergely, régész, közönségkapcsolati  munkatárs
Találkozó:  A Fény és Árnyék kiállítás bejárata előtt, 1. emelet

 A programjegy mellé normál múzeumi  belépőjegy vásárlása NEM szükséges.

Helyszín: Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum (Budavári Palota E épület – 1014 Budapest, Szent György tér 2.)

Megközelítés: https://www.varmuzeum.hu/latogatasi-informaciok.html

 

 

Ajánlatunk


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Ajánló


Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!