Jegyvásárlás


Program


British Museum: Vikingek - Élet és legenda

British Museum: Vikingek - Élet és legenda

Tárlatvezetés a British Museum nagyszabású kiállításáról, 90 perc, 2014
angol nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 17. vasárnap, 19:00

Rendező: The British Museum

A londoni British Museum legújabb, mozivászonra szánt tárlatvezetése a Vikingek: Élet és legenda című kiállítást mutatja be. A tárlatról készült mozielőadás december 17-én látható az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A nagyszabású londoni kiállítás a viking kultúra virágzó időszakára, a 8-11. századra fókuszál. Ebben a korszakban a valósult meg Skandináviából kiindulva a harcias vikingek rendkívüli térhódítása, ennek eredményeként egy nagy területet átfogó, a Sarkkörtől a Mediterráneumig terjedő birodalom jött létre. A másfél órás tárlatvezetésen Neil MacGregor, a British Museum igazgatója számos további szakértő közreműködésével tárja fel a nézők előtt, hogyan hoztak létre a vikingek egy négy kontinenst magába foglaló, összetett nemzetközi kereskedelmi hálózatot, emellett a nyelvükön, költészetükön és hagyományaik keresztül e titokzatos nép mindennapjaiba is betekintést nyerhet a közönség.

Gareth Williams kurátor különféle fegyverek, ékszerek és használati tárgyak gyűjteményéből, nyelvészekkel, néprajzkutatókkal és történészekkel együttműködve hívta életre a „Vikingek – Élet és legenda” című kiállítást. A tárlat központi eleme a „Roskilde 6” nevet viselő, Dániában felfedezett viking hajóroncs alapján készült mérethű replika. A lelet megtalálásáról és feltárásáról a Dán Nemzeti Múzeum restaurátor szakértője mesél a filmben, míg a világ körüli vitorlás útjairól híres Sir Robin Knox-Johnston egy korábbi transzatlanti útját eleveníti fel, amelyen egy viking mintára készült hajóval, a korabeli navigációs módszerek alkalmazásával kelt át az Atlanti-óceánon.

A szakértői interjúk mellett a film gerincét a British Museum előző mozis tárlatvezetéséhez, a hazánkban is népszerű Pompeii Live-hoz hasonlóan ezúttal is kiállítási tárgyakat bemutató, kitűnő minőségű közeli felvételek és a színészekkel forgatott, korebeli életképeket ábrázoló jelenetek adják, melyek együttesen igazi történelmi utazásra invitálják a nézőket.

 

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Ajánlatunk


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Ajánló


A vége egy fotográfus szerelmeinek, családjának, karrierjének, s ezzel együtt a huszadik századnak összegzésre, feldolgozásra vagy éppen lezárásra váró, viharos…

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!