Jegyvásárlás


Program


Brahms - Beethoven

Brahms - Beethoven

Két nagyszabású kompozíció alkotja a Győri Filharmonikus Zenekar soproni hangversenyének műsorát.
A versenymű szólistája a magyar hegedűiskola kiváló képviselője, Kokas Katalin hegedűművésznő, dirigense Berkes Kálmán művészeti vezető lesz.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 30. csütörtök, 19:00

Brahms- Beethoven

Műsor:

J. Brahms: D-dúr hegedűverseny, op. 77
L. van Beethoven: III. (Esz-dúr) “Eroica” szimfónia, op. 55

Zenél: Győri Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Berkes Kálmán
Közreműködik: Kokas Katalin - hegedű

Két nagyszabású kompozíció alkotja a Győri Filharmonikus Zenekar soproni hangversenyének műsorát. Johannes Brahms 1878-ban, alig néhány hónap alatt készült D-dúr hegedűversenye a hegedűirodalomban jelentőségét tekintve csak Beethoven versenyművéhez mérhető. A nagy elődhöz csatlakozik az úgynevezett „szimfonikus versenymű” eszméjében: nem a hangszerjáték káprázatos csillogása, hanem a magasrendű zenei tartalom áll a középpontban, melynek kibontásából a hegedű és a zenekar egyforma jelentőséggel veszi ki a részét. A koncert második félidejében az 1803–04-ben keletkezett, eredetileg Bonaparte Napóleonnak dedikált Esz-dúr „Eroica” szimfóniát, a zenekari zene repertoárjának egyik legfontosabb, a szimfónia-műfajnak új irányt szabó mesterdarabját hallhatják. A versenymű szólistája a magyar hegedűiskola kiváló képviselője, Kokas Katalin hegedűművésznő, dirigense Berkes Kálmán művészeti vezető lesz.

Ajánlatunk


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire. Megmutatja, hogy mi nők képesek vagyunk megbirkózni ezekkel a kihívásokkal - ám minden könnyebben megy öniróniával, sok nevetéssel, különösen akkor ha számíthatunk a férfiak támogatására.

Szerző: William Somerset Maugham: CSODÁLATOS VAGY, JÚLIA! színház két részben a Játékszín színpadára alkalmazta: Németh Ákos

Ajánló


Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!