Jegyvásárlás


Program


Borbély Műhely

Borbély Műhely

A nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, idehaza és külföldön is rendkívül népszerű fúvósunk, Borbély Mihály előadóművészként és zeneszerzőként is a magyar jazz egyik meghatározó figurája. Kvartettjét, a Borbély Műhelyt valamikor az ezredforduló táján alakította meg.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. április 25. szombat, 20:00

BORBÉLY MŰHELY: GRENADILLA

KÖZREMŰKÖDIK:
Borbély Mihály - szaxofon, tárogató, basszusklarinét, furulya
Tálas Áron - zongora
Horváth Balázs - nagybőgő
G. Szabó Hunor - dob

A nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, idehaza és külföldön is rendkívül népszerű fúvósunk, Borbély Mihály előadóművészként és zeneszerzőként is a magyar jazz egyik meghatározó figurája. Kvartettjét, a Borbély Műhelyt valamikor az ezredforduló táján alakította meg olyan muzsikustársakkal, akik az övéhez hasonló zenei elképzeléseikkel kezdettől fogva aktív részt vállaltak a kvartett jellegzetes, egyéni stílusának kialakításában. Darabjaikban a Kárpát-medence és a Balkán népzenei örökségének markáns jelenléte organikusan ötvöződik a jazz különféle irányzataiból, vagy éppen a huszadik századi klasszikusok zenéjéből táplálkozó elemekkel. Izgalmas dallamfordulatok, olykor finoman áttetsző, máskor erőteljes ritmusok, líraiság és energia, minduntalan átszőve az improvizációk frissességével és spontaneitásával – aligha véletlen, hogy 2016-os lemezük, a BMC Recordsnál megjelent Be by Me Tonight / Gyere hozzám estére! a Gramofon Klasszikus és Jazz magazin „Az év legjobb magyar jazzlemeze” kategóriájának megosztott győztese lett 2017-ben.

A csapat Grenadilla című lemeze tavaly októberben jelent meg a BMC Recordsnál, melyen a hagyományos fafúvós hangszerek – tárogató, klarinét, basszusklarinét és furulyák – az eddig megszokottnál is erőteljesebb szerephez jutottak, erre utal az album címe is, hiszen a grenadilla, azaz a passiógyümölcs fája a klarinét és más fafúvós hangszerek egyik legkeresettebb alapanyaga.

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Szerző: William Somerset Maugham: CSODÁLATOS VAGY, JÚLIA! színház két részben a Játékszín színpadára alkalmazta: Németh Ákos

Ajánló


Pohl Mihály és Erős Attila 2024-ben ünnepli 70. születésnapját. A két legendás zenész zenekara ünnepi nagykoncertet ad április 6-án az…

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!