Jegyvásárlás


Program


Bombino

Bombino

A Magyarországon már többször is fellépett sivatagi blues együttesek, a Tinariwen és a Tamikrest után végre a stílus legsikeresebb szóló előadója, a Rolling Stones- és Black Keys-tagokkal dolgozó, albumaival világzenei listákat vezető nigeri gitáros-énekes, Bombino is eljön hozzánk.



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 21. péntek, 20:00

Az 1980-ban Agadez városa mellett született Omara Moctar autodidakta módon tanult gitározni, Jimi Hendrix, a Dire Straits és Ali Farka Touré felvételeit hallgatva. Több nigeri együttessel is zenélt, amelyekben mindig ő volt a legfiatalabb - így kapta a Bombino becenevet.
2006-ban eljutott Amerikába is, ahol a Stones World: The Rolling Stones Project Volume II című albumra Ron Wooddal és Charlie Wattsszal együtt játszhatta fel a Hey Negrita című, 1976-os Jagger-Richards szerzemény afrikai átiratát (amelyhez aztán Mick Jagger is hozzátett egy szájharmonika-témát). 2009-ben egy seattle-i kiadónál jelent meg válogatáslemeze, a következő évben pedig Ron Wyman rendező forgatott róla dokumentumfilmet és vett fel vele albumot (Agadez). A Nashville-ben készült, 2013-as Nomad nagylemeznek már a Black Keys-főnök Dan Auerbach, a Woodstockban rögzített, 2016-os Azelnek pedig a Dirty Projectors frontembere, David Longstreth volt producere. (Az utóbbin már jamaicai ritmikájú tuareggae szerzemények is szerepeltek).
A tamasek nyelven éneklő Bombino idei, Deran című albumát újra Afrikában, a marokkói Casablancában vette fel - ennek turnéján adja első magyarországi koncertjét is, négytagú zenekara élén.

Közreműködők:

gitár, ének: Goumour Almoctar aka Bombino
basszusgitár: Youba Dia
gitár, kalabas, háttérének: Illias Mohamed
ütőhangszerek: Corey Wilhelm

Ajánlatunk


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Ajánló


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!