Jegyvásárlás


Program


Beszélj hozzá! (2002) / MÜPAMOZI / Pedro Almodóvar szenvedélyes világa

Beszélj hozzá! (2002) / MÜPAMOZI / Pedro Almodóvar szenvedélyes világa

Beszélj hozzá! - spanyol nyelven, magyar felirattal




 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 4. hétfő, 19:00

A nők bonyolultabbak. Legalábbis Pedro Almodóvar filmjeiben. Míg a férfiak cselekedeteit két-három rugó mozgatja, a nőket megszámlálhatatlan és késztetés hajtja, és ezek kiszámíthatatlanok is. A Beszélj hozzá! azonban kivételes mű. Már csak azért is, mert a meghatározó nőalakok kómában fekszenek, s így kevéssé van módjuk a történetet vezetésére. Jelenlétük mégis roppant erős, hiszen a hozzájuk kötődő két férfi nagyon is jelen lévő személyiségekként tekint rájuk. A két fizikailag élő testbe látják bele vágyaikat, életüket, jövőjüket: a balerinábéa és a matadoréba. De ismerjük el: ezek a férfiak valóban bonyolultabbak, érzékenyebbek - és erről érdemes lenne hosszabban beszélgetni. Mert ez a történet egyáltalán nem arról szól, hogy miként éli meg a két férfi a tehetetlen, ágyhoz kötött, kommunikációra képtelen nők fölötti hatalmát, hanem inkább azokról a furcsa érzelmekről, viszonyulásokról, amelyeket ez a helyzet ébreszt bennük. Ráadásul a film tele van hivatkozásokkal, utalásokkal, idézetekkel. Van benne például egy részlet Pina Bausch Zöld föld című produkciójából, amely Budapesten született. Meg egy némafilm, amely egyszerre idézi meg az 1920-as évek expresszionista és szürrealista filmjeit. És nem mellékesen jelen van benne a 21. század elejének spanyol kultúrája - bikaviadallal és bugyuta televíziós talkshow-val.
Különös film. Néha megrázó, néha nevettető. Bizarr? Hát melyik Almodóvar-film nem az? Almodóvar 2003-ban elnyerte vele a legjobb eredeti forgatókönyvnek járó Oscar-díjat.

A vetítés a budapesti Spanyol Nagykövetség együttműködésével valósul meg.

Közreműködik:

Réz András: házigazda

Ajánlatunk


A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Ajánló


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!