Jegyvásárlás


Program


Berlioz / Debussy / Ligeti / Ravel ( a Concerto Budapest koncertje )

Berlioz / Debussy / Ligeti / Ravel ( a Concerto Budapest koncertje )

Francia szerzőségű program egy különleges kakukktojással: ezt ígéri a koncert, amely a legnépszerűbb Berlioz-nyitánnyal indul majd útjára.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 4. szombat, 19:30

Műsor:

BERLIOZ: Római karnevál
DEBUSSY: Három noktürn
--- szünet ---
LIGETI: Clocks and Clouds
RAVEL: Bolero

Közreműködik: Új Liszt Ferenc Kamarakórus (Karnagy: Nemes László Norbert)
Vezényel: Rácz Zoltán

Francia szerzőségű program egy különleges kakukktojással: ezt ígéri a koncert, amely a legnépszerűbb Berlioz-nyitánnyal indul majd útjára. A Római karnevál zenéje operából való, mégis hamisítatlan koncertnyitány: Berlioz a Benvenuto Cellini című operájának két részletét dolgozta össze 1844-ben, hat évvel a dalmű ősbemutatóját – és bukását követően. Kezdetben Debussy Három noktürnje is hűvös fogadtatásban részesült a múlt század legelején, ám a Felhők, Ünnepek és Szirének – Whistler-festmények által ihletett – hármassága utóbb mégis hamar a zenei impresszionizmus klasszikus kompozíciójává vált. Felhőket Ligeti György 1972-73-as művének címe is említ, s akárcsak Debussy harmadik noktürnjében (Szirének), úgy nála is jut szerep az egynemű női karnak. A mechanikus mozgástípus és az álló-gomolygó zene váltakozását érzékeltető mű élményszerű és felfedeztető erejű megszólaltatását Rácz Zoltán irányítása szavatolja. „Modern tánctétel, változatlan dallammal, harmóniával és ritmussal, ez utóbbit a dob szüntelenül jelzi. A változatosság egyetlen eleme a zenekari crescendo alkalmazása.” Ravel írta le ily szabatosan Boleróját, amelynek 1928-as ősbemutatóján egy hölgy többször is közbekiabált: „őrült! őrült!”, amit a komponista így kommentált: „az a nő megértett”.

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Ajánló


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!