Jegyvásárlás


Program


Becsúszó szerelem
5

Becsúszó szerelem

Miután kiderül, hogy Gyula meddő és az örökbefogadás lehetősége is elszáll, Mariann utolsó esélyként megállapodik egy roma lánnyal, Lüszivel, hogy a hamarosan születendő gyermekét magukhoz veszik... Gyulának ettől fogva folyamatosan trükköznie kell, hogy ne bukjon le a rasszista focirajongó barátai előtt.

Becsúszó szerelem
magyar vígjáték, 92 perc, 2020
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Gyula, az elkötelezett fociultra és felesége, Mariann gyereket szeretnének. Miután kiderül, hogy a férfi meddő és az örökbefogadás lehetősége is elszáll, Mariann utolsó esélyként megállapodik egy roma lánnyal, Lüszivel, hogy a hamarosan születendő gyermekét magukhoz veszik. A terv mindannyiuk életét fenekestül forgatja fel. Gyulának ettől fogva folyamatosan trükköznie kell, hogy ne bukjon le a rasszista focirajongó barátai előtt, a magánélete pedig további nem várt fordulatokat tartogat számára: Ámor nyilai a legváratlanabb helyről találnak a szívébe, humoros helyzetek és erkölcsi dilemmák sora elé állítva hősünket.

A Becsúszó szerelem Nagy Viktor Oszkár új játékfilmje. Nagy első játékfilmjével, az Apafölddel a nemzetközi kritikusok Gene Moskowitz díját nyerte el a 40. Magyar Filmszemlén. Azt követően számos díjnyertes dokumentumfilmet (Két világ között, Felsőbb parancs, Székely lelemény), valamint a Hivatal című tévéfilmet készítette el. A film főszereplői Ötvös András (Nyitva, #Sohavégetnemérős, Isteni műszak), Thuróczy Szabolcs (Drakulics elvtárs, Aranyélet, Valami Amerika 3, Tiszta szívvel), Stefanovics Angéla (Akik maradtak, Liliom ösvény, Viktória: A zürichi expressz) és Rajkai Zoltán (Alvilág, Aranyélet, Lajkó – Cigány az űrben, 1945). A mellékszerepekben mások mellett Tenki Réka (Nyitva, Testről és lélekről, Seveled, Budapest Noir) és a filmrendező Hajdu Szabolcs (Ernelláék Farkaséknál, Bibliothéque Pascal, Fehér tenyér) is láthatók. A Becsúszó szerelem látványtervezője Kővári Kata, a jelmeztervezője Sinkovics Judit (Foglyok, Testről és lélekről, Valami Amerika 3, Valan – Az angyalok völgye, Toxikoma). A film a Campfilm gyártásában, a Sparks koprodukciójában, a Filmintézet támogatásával készült.

Szereplők:
Gyula.............. Ötvös András
Lüszi............... Gombó Viola Lotti
Alex................ Thuróczy Szabolcs
Mariann.......... Stefanovics Angéla
Arnoldka......... Piller Ádám László
Prof................. Orosz Ákos
Máté................ Hajdu Szabolcs
Wienhofer........ Rajkai Zoltán
Éva.................. Tenki Réka
Viola................ Urbanovits Krisztina
Emese............. Pelsőczy Réka
Olga................. Nagy Mari
Aporka............. Berényi Bianka
orvos................ Derzsi János
Tatra Kápó....... Szabó Simon

Rendező: Nagy Viktor Oszkár
Forgatókönyvírók: Bárány Márton - Nagy Viktor Oszkár

Ajánló


Richard Willey a kormány egyik ambiciózus minisztere gáláns kalandra készül. Azt tervezi, hogy…

A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő…