Jegyvásárlás


Program


Bartók 1914 / BARTÓK TAVASZ 2022

Bartók 1914 / BARTÓK TAVASZ 2022

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 9. szombat, 20:00

Közreműködik: Dumitru Toderic – hegedű, furulya, Fülöp Albert, Langer Ágnes – hegedű, Lunka Albert – kontra, Ötvös János – nagybőgő, Fülei Balázs – zongora, Magos Együttes

A Magos Együttes tagjai: Enyedi Ágnes – ének, Soós Csaba, Kovács Márton – hegedű, Salamon Soma – furulyák, harmonika, Éri Márton – kontra, Enyedi Tamás – cimbalom, Prihoda István – nagybőgő

Rendező: Salamon Soma

 

Bartók Béla az 1. világháború kitörése előtt, 1914 áprilisában indult el Maros–Torda megyébe, és végül ez az utazás lett a komponista utolsó nagy erdélyi népzenei gyűjtőútja. A néhány hónappal később kezdődő világégés és az azt követő történelmi folyamatok végleg elsöpörték az autentikus népzenének azt az állapotát, melyet az itt készített felvételek őriznek. A Bartók 1914 című műsor ennek a zenei anyagnak állít emléket. A koncert házigazda-zenekara a térség népzenéjével kiemelten foglalkozó Magos Együttes, különleges vendégeik pedig Erdélyből, a gyűjtőúton Bartók által elsőként meglátogatott román faluból, Felsőrépáról érkező érkező Dumitru Toderic prímás, furulyás és a Nyárád-menti székely települések zenéjét jól ismerő magyarpéterlaki zenészek, valamint Langer Ágnes és Fülei Balázs.

A koncert a Bartók Tavasz keretében a Magyar Zene Házával közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

Ajánló


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!