Jegyvásárlás


Program


Bartók 141 - A Zeneakadémia hallgatóinak koncertje

Bartók 141 - A Zeneakadémia hallgatóinak koncertje

Bartók Béla életműve mind a magyar, mind az egyetemes zenetörténet kontextusában korszakalkotó jelentőségű; a zeneszerző érdeklődése a különböző népek és etnikumok parasztzenéje iránt ma is modellértékű. A komponista, zongoraművész és népzenekutató Bartók életrajza több szálon kapcsolódik a Zeneakadémiához.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 25. péntek, 19:00

Bartók: 2. rapszódia, BB 96a
Sztathatosz Sebestyén (hegedű), Ifj. Balázs Elemér (zongora)

Kodály: Duó hegedűre és csellóra, op. 7
Sárréti Márton (hegedű), Tóth Barnabás (cselló)

SZÜNET

Bartók: Öt dal, BB 72
Meláth Andrea (ének), Fülei Balázs (zongora)

Bartók: Kontrasztok, BB 116
Mészáros Dániel (klarinét), Sárréti Márton (hegedű), Csalog Gábor (zongora)

Bartók Béla életműve mind a magyar, mind az egyetemes zenetörténet kontextusában korszakalkotó jelentőségű; a zeneszerző érdeklődése a különböző népek és etnikumok parasztzenéje iránt ma is modellértékű. A komponista, zongoraművész és népzenekutató Bartók életrajza több szálon kapcsolódik a Zeneakadémiához. A Pozsonyban megismert, nála négy évvel idősebb Dohnányi Ernő bíztatására nem a bécsi zeneakadémiára, hanem ide jött tanulni: 1899 és 1903 között a Liszt-tanítvány Thomán Istvánnál folytatott zongora-, és Hans Koesslernél zeneszerzés-tanulmányokat. Néhány évvel később, 1907-ben már ifjú oktatóként lépett fel a Zeneakadémia új épületének megnyitóünnepségén, és 1934-ig volt a Zeneakadémia zongora tanszékének tanára. A Nagyteremben számos emlékezetes hangversenyt adott, és több, mára már klasszikussá vált kompozícióját e falak között mutatták be. A Zeneakadémia hallgatóinak koncertje Bartók Béla előtt tiszteleg születésének 141. évfordulóján.
RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

 

Ajánlatunk


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Ajánló


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!