Jegyvásárlás


Program


Baráth Emőke és az Ensemble Artaserse: Kettősség /RÉGIZENE FESZTIVÁL/18:00 Prelúdium az Üvegteremben
2

Baráth Emőke és az Ensemble Artaserse: Kettősség /RÉGIZENE FESZTIVÁL/18:00 Prelúdium az Üvegteremben

Händel Forever - Händel örökké. Ez a címe a hangversenynek, és valóban: Georg Friedrich Händel életműve mindig aktuális, megunhatatlan, és örökké érvényes tartalmakkal gazdagítja szellemünket. A hangversenyen kilenc Händel-operából hallunk áriákat, a műsort természetesen zenekari számok színesítik és tagolják.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 2. szerda, 19:30

Baráth Emőke és az Ensemble Artaserse Kettősség  RÉGIZENE FESZTIVÁL

Műsor:
Händel: Faramondo - „Se ria procella” (Adolfo áriája, III. felvonás), HWV 39
Händel: Radamisto - „Qual nave smarrita” (Radamisto áriája, III. felvonás), HWV 12
Händel: Flavio, re de' Longobardi - Sirti, scogli, tempeste, procelle (Vitige áriája, III. felvonás), HWV 16
Händel: Radamisto - „Ombra cara” (Radamisto áriája, II. felvonás), HWV 12
Händel: Deidamia - „Ai Greci questa spada” (Achille áriája, III. felvonás), HWV 42
Händel: Partenope - „Qual farfalletta” (Partenope áriája, II. felvonás), HWV 27
Händel: Amadigi di Gaula - „Ah, spietato!” (Melissa áriája, I. felvonás), HWV 11
Händel: Alcina - „Ombre pallide” (Alcina áriája, II. felvonás), HWV 34
Händel: Rodelinda - „Ombre piante, urne funeste!” (Rodelinda áriája, I. felvonás), HWV 19
Händel: Lotario - „Scherza in mar la navicella” (Adelaide áriája, I. felvonás), HWV 26

A fiatal magyar szoprán, aki néhány év alatt vált világsztárrá, immár számos hanglemezfelvételen és koncerten működött együtt korunk ünnepelt kontratenorjával. A Müpa Régizene Fesztiválján is közös hangversenyt adnak - utóbbit ráadásul ezúttal a karmesteri pulpituson köszönthetjük. Társuk az a két évtizede működő, világsikereket arató nemzetközi régizenei együttes, amelynek a francia énekes-karmester maga is tagja, s amely a nagy barokk költő, Pietro Metastasio kilencven különböző megzenésítésben fennmaradt szövegkönyvének perzsa uralkodó hőséről kapta nevét. A műsor közös kedvencük, Händel kimeríthetetlen életművéből válogat.

Händel Forever - Händel örökké. Ez a címe a hangversenynek, és valóban: Georg Friedrich Händel életműve mindig aktuális, megunhatatlan, és örökké érvényes tartalmakkal gazdagítja szellemünket. A hangversenyen kilenc Händel-operából hallunk áriákat, a műsort természetesen zenekari számok színesítik és tagolják. Baráth Emőke 1985-ben született. A budapesti Zeneakadémián Pászthy Júlia növendéke volt, később a firenzei Luigi Cherubini Konzervatóriumban tökéletesítette tudását, Leonardo de Risi növendékeként. Többek közt olyan művészek mesterkurzusait látogatta, mint Barbara Bonney, Kiri Te Kanawa, Nancy Argenta, Deborah York. Versenygyőzelmeit követően nemzetközi karrierje rakétasebességgel indult be. A francia kontratenor, Philippe Jaroussky korunk egyik legnagyobb énekes sztárja, a historikus régizenei előadásmód kivételes egyénisége mind koncertpódiumon, mind operaszínpadon. Az Ensemble Artaserse 2002-ben alakult, fennállásuk eddigi két évtizede során emlékezetes produkciókban mutatták be többek közt Cavalli, Monteverdi, Vivaldi, Händel műveit, olyan művészekkel működve együtt, mint Cecilia Bartoli vagy Andreas Scholl.

Vezényel: Philippe Jaroussky

Közreműködők:
szoprán - Baráth Emőke
Ensemble Artaserse

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Ajánló


Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!